Güncel Haberler

İDDİA: Barcelona, Wilbekin’i İstiyor (Analiz)

2021-22 sezonunu kupasız olarak tamamlayan Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘nın güçlü ekiplerinden FC Barcelona, gelecek sezona iddialı girmek istiyor.

Bu yolda guard rotasyonuna bir yıldız takviyesi yapmak istiyorlar ve Wall Sport’un haberine göre gündemlerindeki isim temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da ilgilendiği, hatta kendisiyle anlaştığı ama Maccabi Tel Aviv ile halen bonservis görüşmelerini yaptığı Scottie Wilbekin.

Amerikalı oyuncunun İsrail ekibi ile 1 yıl daha geçerli bir kontratı var ama bonservis karşılığı onu serbest bırakmaya sıcak bakıyorlar. 1 ile 1.5 milyon olar arasında bir tutarla serbest kalması bekleniyor.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon Maccabi ile Euroleague sahnesinde 35 maçta ortalama 29 dakika süre alırken 15.4 sayı, %37.9 3sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist, 1.5 top çalma, 15.1 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Wilbekin hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bu transfere Barça açısından bakalım… Koç Saras’ın elinde Jokubaitis, Laprovittola ve Calathes var 1 numarada görev alan. Ancak Yunan yıldız ile 1 yıllık kontratı bulunmasına rağmen yolların ayrılması bekleniyor. Geride bıraktığımız sezon zaman zaman Laprovittola’nın dış şutlarla yaptığı skor patlamaları dışında 1 numarada istenen katkıyı alamamışlardı. Dolayısıyla artık takımın direksiyonunu kendi skorunu yaratabilen yıldız bir isme emanet etmek istemeleri gayet normal.

Wilbekin’in organizasyon özellikleri ve pas becerileri elbette Calathes’in gerisinde ama bunun yanında komple bir hücum silahı ve savunmada da istediği zaman elit seviyeye çıkabilecek her türlü donanıma sahip. Dolayısıyla tam olarak Barça’nın aradığı taze kan diyebiliriz. Ayrıca oyuncu olarak onun da artık Final Four hatta şampiyonluk görmek istemesi gayet normal, sonuçta 28 yaşına geldi ve bırakın bu başarıları, play-off’u bile zor gördüler Maccabi ile. Özetle hem Barça hem de Wilbekin adına çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Tabi temsilcimiz Fenerbahçe için de benzer şeyleri söylemek mümkün dolayısıyla onlar da çok iştahlılar ve temsilcimizin bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz bu transferde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …