Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Calathes’e Teklifte Bulundu! (Analiz)

Gelecek sezon için Turkish Airlines Euroleague‘de iddialı bir kadro kurmak isteyen ve büyük olasılıkla takımın başına koç Itoudis’i getirecek olan Fenerbahçe Beko‘nun transferdeki hedeflerinden biri daha belli oldu.

İspanya kaybaklı The Home of Glory sitesine göre Fenerbahçe Beko, halihazırda FC Barcelona ile kontratı bulunsa da gelecek sezon kadroda düşünülmeyen Nick Calathes ile görüşmelere başladı.

1.96 metre boyunda olan 33 yaşındaki Yunan guard bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maçta görev alırken 27 kez ilk beş başladı ve ortalama 24.5 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, %31.7 3sayı, 4.0 ribaund, 6.4 asist, 11.8 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Calathes, bu sezon yaptığı asistlerle beraber bir diğer efsane Yunan guard Spanoulis’i geride bırakarak tam 1711 asist ile Euroleague tarihinin en çok asist yapan oyuncusu olmayı başarmış bir isim. Yani onun için Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden biri diyebiliriz rahatlıkla. Evet tabiki eski günlerinden uzak bir performans izledik ondan bu sezon. Sakatlıklar ve ilerleyen yaşıyla beraber hem süreleri dengelendi koç Saras tarafından hem de modern basketbolda artık iyice ağırlaşan bacakları ve hücumdaki sınırlı katkısıyla rolü değişmeye başladı.

Elbette işin savunma tarafında zekası, pozisyon bilgisi ve güçlü fiziği ile halen 1 numara pozisyonu için çok önemli bir isim. Sezgileri ve refleksleri halen iyi durumda, el çabukluğu ayakları kadar başını ağrıtmıyor ve iyi bir top hırsızı. Hücumda ise müthiş pas becerisi, üst düzey saha görüşü ile ikili oyunlarda ve penetre pas oyunlarında halen tam bir maestro Calathes. Ancak artık eskisi kadar delici bir oyuncu olmadığı gibi bir türlü istikrara kavuşturamadığı dış şutları yüzünden de çoğu zaman rakip savunmaların onun adamından diğer isimlere kolaylıkla yardım getirebildiğini, onu yay gerisinde riske ettiğini gördük.

Elbette her takım Calathes’i kadrosunda görmek ister ama artık kontratında önemli seviyelerde indirim yapması gerekecek ki Barça’nın Satoransky ile anlaşması durumunda ondan ciddi bir revizyon isteyeceği ya da makul bir yol bulunarak yolların ayrılacağı konuşuluyor bu nedenle. Fenerbahçe cephesinden bu transfere bakarsak… Henry’nin kontratında 2022-23 sezonu için takım opsiyonu var ve onu takımda tutacaklarsa bir tane daha dış şut tehditi sıkıntılı olan oyun kurucuyu takıma eklemek, bu Calathes bile olsa mantıklı olmaz. Diğer taraftan eğer Henry gidip Calathes gelecekse bu durumda 2 numaraya daha atlet ve daha skorer bir isim alınması gerekiyor. Calathes-De Colo ikilisi yine birlikte düşünülüyorsa büyük hata olur. Özetle Fenerbahçe yeniden yapılanacak gibi duruyor ve Calathes’in dakikalarının 20-25 dakikayı geçmeyeceği, zaman zaman benchten de geleceğini kabul ederek buna uygun bir kontratla gelmesi Fenerbahçe’ye seviye atlatır, tabi guard rotasyonunda diğer isimlerin kim olacağı, hangi özelliklerde olacağı kritik belirttiğim üzere.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …