Güncel Haberler

RESMİ: Davies, Barça ile Vedalaştı (Yeni adresi Milano olacak)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa ekiplerinden FC Barcelona‘da ayrılık haberleri gelmeye başladı.

Koç Saras yönetiminde kupasız geçen sezonun ardından yeniden yapılanmaya giden Katalan ekibinde yıldız uzun Brandon Davies ile yollar ayrılıyor. Yıldız uzunun yeni adresi Olimpia Milano olacak.

Davies ve bu transfer hakkındaki detaylı analizimi daha önce BURADA sizlerle paylaşmıştım.

30 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Davies, bu sezon şuana kadar Euroleague sahnesinde 33 maça çıkmış ve ortalama 20.2 dakika süre alırken 9.8 sayı, %25.0 3sayı, 3.5 ribaund, 1.5 asist istatistikleriyle katkı verebilmişti. Ayrıca play-off birinci maçında Bayern karşısında 19 sayı, 6-9 2sayı, 7-10 s.atış, 5 ribaund ile 24 verimlilik puanına ulaşmış ve birinci maçların MVP’si seçilmişti.

3 yılın ardından kontratının sona ermesiyle birlikte sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla takımdan ayrıldığını resmen açıklayan Davies, duygusal bir mesajla eski takımına ve taraftarlara elveda dedi.

Barcelona’da 3 harika yıl geçirdim. İşimi yaparken her daim dürüst ve profesyonel olmaya çalıştım. Zaman zaman iyi oynayamadığım anlar da oldu ama her daim profesyonel kalmaya çalıştım. Burada kaldığım süreç boyunca ailem Barcelona’da çok rahat etti, hatta bir çocuğum da bu şehirde dünyaya geldi. Barcelona’yı ve taraftarları asla unutmayacağım, özellikle de Dracs’ı (Barcelona taraftar grubu) unutmayacağım. Sezonun son bölümünde benim resmimin olduğu bir pankart açtılar ve sürekli bana özel tezahüratlar yaptılar. Bu kulübün renklerini taşıyan formayı giymek benim için çok büyük bir onurdu.

Barça’ya, Barcelona şehrine ve burada geçirdiğim süreçte yollarımızın kesiştiği ve bana yardımcı olabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapan kişilere teşekkürler. Özellikle de takım arkadaşlarıma teşekkürler! Burada edindiğim arkadaşlıkları ve kazandığım kupaları asla unutmayacağım. Elbette bir gün yine yollarımız kesişecektir. Burada geçirdiğim üç yıl boyunca beni ve takımımı çok seven herkese yürekten teşekkürler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …