Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Gelecek Sezon İçin Barcelona’nın Yıldızını Gözüne Kestirdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde temsilcimiz Anadolu Efes’e elenen Olimpia Milano, şimdiden gelecek sezonun hamleleri için düğmeye bastı.

La Gazzetta dello Sport’da yer alan habere göre uzun rotasyonuna takviye yapmak isteyen İtalya Lega Basket Serie A ekibi bu yaz serbest kalacak olan FC Barcelona‘nın yıldız uzunu Brandon Davies‘i kadroya katmay istiyor.

Haberde ayrıca Milano’nun sezon sonunda tecrübeli uzunu Kyle Hines ile de kontrat yenileyeceği belirtilmiş.

30 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Davies, bu sezon şuana kadar Euroleague sahnesinde 33 maça çıkmış ve ortalama 20.2 dakika süre alırken 9.8 sayı, %25.0 3sayı, 3.5 ribaund, 1.5 asist istatistikleriyle katkı verebilmişti. Ayrıca play-off birinci maçında Bayern karşısında 19 sayı, 6-9 2sayı, 7-10 s.atış, 5 ribaund ile 24 verimlilik puanına ulaşmış ve birinci maçların MVP’si seçilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Davies, Zalgiris günlerinden bu yana koç Saras’ın yönetiminde kendisini geliştirmeye başlamış, bugün Euroleague’in elit uzunları arasında kendisine yer bulmuş bir isim. Mücadeleci kimliği, fiziksel oyunu ve hücumdaki çok yönlü silahları ile modern basketbolda 5 numara tanımına tam olarak uyan bir uzun. Elbette Barça gibi çok fazla silahın ve opsiyonun bulunduğu bir takımda süreleri de sorumluluğu da Zalgiris’deki gibi değildi ama boyalı alanda yine koç Saras’ın en güvendiği isimdi, takımın as pivotuydu.

Onunla ilgili söyleyebileceğimiz eksiler ise dış şutlarda istikrarı olmaması ve zaman zaman ribaundlarda yeteri kadar yırtıcı ve agresif olmaması ki bu zaten istatistiklerine de yansıyor. Bu kadar atletik ve fizikli bir oyuncunun sadece 3.5 ribaund ile oynamasının başka bir açıklaması yok, tabi buna bir de konsantrasyon eksiliğini de ekleyebiliriz.

Davies hem yüzü dönük hem de sırtı dönük silahlarının olmasıyla beraber hücumda elit bir tamamlayıcı ayrıca ikili oyunlarda da güvenilir bir bitirici. Bu sezon Milano’nun çember altında özellikle Hines kenardayken ve Mitoglou sakatken mücadele, atletizm gibi konularda çok eksik kaldığını gördük. Davies bu alanlarda koç Messina’nın istediğini verebilecek bir uzun ki alçak postta birebir skor üretebilmesi ve çabuk ayaklara sahip olması da hem savunmada hem de hücumda çok büyük artılar. Hines ile de yeniden anlaşılacağını düşünürsek veteran uzunla dakikaları verimli şekilde paylaşacaklardır eğer transfer gerçekleşirse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …