Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Hilliard ile Anlaştı (Analiz)

Koç Kattash yönetiminde kadrosunu neredeyse tamamen değiştirmeye hazırlanan Turkish Airline Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, geçtiğimiz sezonlarda da kadrosuna katmak istediği ama başaramadığı bir şutör ile anlaştı.

Sport5’da yer alan habere göre FC Bayern Munich ile kontratı sona eren Darrun Hilliard ile yeni sezon için anlaştılar ve yakın zamanda resmi açıklama gelecek.

1.98 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu geride bıraktığımız sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 24.8 dakika süre alırken 13.8 sayı, %38.5 3sayı, 3.0 ribaund, 1.9 asist, 12.0 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague seviyesi için pozisyonuna göre deliciliği ve çabukluğu orta seviyede olan Hilliard, daha çok dış şutları ile skora katkı veren bir isim. Gerek ceza üçlükleri gerekse perdelerden çıkarak bulduğu yakala-at pozisyonlarında üksek yüzdeyle oynayabiliyor. İkili oyunlarda dribbling üstü şutlarını da devreye sokmaya başladı. Sırtı dönük oyunları da kullanma potansiyeli var, CSKA ve Bayern’de koçlar zaman zaman bu artısını da kullanmaya çalıştı ters eşlemelerde ona pozisyon hazırlayarak. Bunun yanında CSKA’nın aksine takım oyununa ve pasa dayalı bir sistemde oynayan Bayern’de verimliliği arttı. Top paylaşımı iyi olduğu için ona da dribbling üstü yaratma konusunda fırsatlar geldi ve bunları da iyi değerlendiri. Yarı sahada düzene dayalı basketbol oynayan ekiplerde verimliliğinin nasıl arttığını görmüş olduk.

Koç Kattash yönetiminde yeninden yapılanma sürecine giren Maccabi’de baştan aşağı bir değişim yaşanıyor. Guard rotasyonunda henüz taşlar yerine oturmasa da Wilbekin ile büyük olasılıkla yolların ayrılacak olması daha derli toplu ve daha çok pasa dayalı bir sistemin geleceğinin habercisi. Hilliard da tıpkı Bayern’de olduğu gibi bu sistemde verimli olabilecek skorer kanatlardan biri. Kasım ayının sonunda geçirdiği sakatlıktan sonra Nisan başında sahalara dönmüş, tam olarak ritmini bulamasa da olumlu sinyaller vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …