Güncel Haberler

İDDİA: Barça, Satoransky ve Vesely Transferlerinde Sona Geldi (Analiz)

Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague‘de finale çıkamayan, İspanya Liga Endesa‘da ise finalde ezeli rakibi Real Madrid’e yenilen FC Barcelona, yeni sezon için iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvamış durumda.

Mundo Deportivo ve Eurohoops’un haberine göre Katalan ekibi, iki Çek yıldız Tomas Satoransky ve Jan Vesely ile prensipte anlaştı, yakın zamanda resmi açıklamaların gelmesi bekleniyor. Barça, Satoransky konusunda mutlu sona çok yakın ama Vesely konusunda halen Fenerbahçe Beko bir hamle yapabilir gibi görünüyor. Son gelen haberlerde, kulübün son teklifini reddettiği ve FC Barcelona ile 2+1 yıllık konrat imzalayacağı, net olarak (vergiler hariç) yıllık 1.8 milyon Euro kazanacağı belirtilmişti.

Satoransky hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

30 yaşında olan Satoransky, bu sezona Pelicans’da başlamış sonrasında ise sadece 1 maçta Spurs forması giymiş ardından da 1 Mart’tan sonra sezon sonuna kadar Washington Wizards formasını terletmişti. Pelicans’da 32 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 2.8 sayı, 2.0 ribaund, 2.4 asist ve Wizards’da ise 22 maçta ortalama 18.9 dakika sahada kalırken 4.9 sayı, %27.3 3sayı, 2.8 ribaund, 4.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Vesely ve Barça hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2.13 metre boyunda olan 32 yaşındaki Çek uzun, bu sezon sağlıklı kalabildiği 22 maçta ortalama 29 dakika sahada kalırken 13.6 sayıi, 6.1 ribaund, 2.5 asist, 1.1 top çalma, 18.2 verimlilik puanı ile oynamış, zaman zaman takımın performansının onu aşağı çekmesine izin verse de genelde bireysel anlamda iyi bir sezon geçirmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …