Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Causeur ile Devam Etmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de final oynayan ama temsilcimiz Efes’e kaybeden, İspanya Liga Endesa‘da ise ezeli rakibi FC Barcelona’yı geçerek şampiyon olan Real Madrid, iç transferde önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Carlos Sánchez Blas’ın haberine göre tecrübeli Fransız Fabien Causeur ile kontrat yenilemek istiyorlar, 2017’den beri Real Madrid forması giyen solak skorerin kontratı 30 Haziran’da sona erecek.

35 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon ACB’de 36 maçta 7.8 sayı, 2.2 ribaund, 1.1 asist ortalamalarına imza atarken EuroLeague’de ise 28 karşılaşmada 8.5 sayı,1.6 ribaund, 1.4 asist ortalamaları ile oynadı.

EDİTÖR YORUMU:

Sezonun ilk bölümünde COVID nedeniyle ritmini bulamamış olsa da sonrasında koç Laso’nun en güvendiği isimlerden biri oldu Fransız yıldız. Play-off serisinde de Maccabi karşısında ilk maçı koparan isimdi 20 sayı, 4 ribaund, 5 asistlik perormansıyla. Ayrıca Final Four’daki yarı final maçında, El Clasico’da da 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile kritik bir performansa daha imza attı. Endesa final serisindeki 4. maçta yine Barça karşısında 17 sayı, 3 ribaund ile katkı vermişti. Goss’un sakatlığı ve Heurtel’in bekleneneni veremediği bir ortamda sergilediği bu istikrarlı performanslardan sonra koç Laso’nun ondan vazgeçeceğini düşünmüyordum zaten. Yarı saha hücumlarında sol elini etkili kullanarak yaptığı akıllı penetreler, yüzdeli ceza üçlükleri, yüksek top tekniği ve saha görüşü ile ikinci top yönlendirici olarak takımın organizasyonuna yardımcı olması, savunmada çaldığı toplar ve ribaundlara katkısı ile komple bir kanat oyuncusu.

Her Euroleague takımında kendisine 6. adam rolünü rahatlıkla bulabilecek bir isim. Özellikle kenardan gelerek hücuma getirdiği hareketlilik ile Real’in yeni sezonda da önemli kozlarından biri olacaktır. Her fırsatta burada ne kadar mutlu olduğunu belirten Fransız yıldızın en az bir sezon daha oynayıp sonrasında ülkesinde emekli olmak isteyeceğini düşünüyorum ki Asvel ve Monaco onunla yakından ilgileniyorlar, durumunu takip ediyorlar zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …