Güncel Haberler

FLAŞ: Barça, NBA’den Eski Guardını Getirmeye Çalışıyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘nın iddialı takımlarından FC Barcelona gelecek sezon için transfer atağına şimdiden başladı.

Daha önce 2014-16 arasında 2 sezon boyunca Katalan ekibinin formasını giymiş olan NBA patentli guard Tomas Satoransky ile ilgileniyorlar. Tecrübeli yıldızın Washington Wizards ile kontratı bu yaz sona eriyor ve Sportando’nun haberine göre Barça eski oyuncusu ile görüşmelere başladı.

30 yaşında olan Satoransky, bu sezona Pelicans’da başlamış sonrasında ise sadece 1 maçta Spurs forması giymiş ardından da 1 Mart’tan sonra sezon sonuna kadar Washington Wizards formasını terletmişti. Pelicans’da 32 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 2.8 sayı, 2.0 ribaund, 2.4 asist ve Wizards’da ise 22 maçta ortalama 18.9 dakika sahada kalırken 4.9 sayı, %27.3 3sayı, 2.8 ribaund, 4.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Satoransky, NBA sahnesinde kendisini kanıtlamış çok yönlü Avrupalı guardlardan biri. Güçlü fiziği, üstün saha görüşü ve kaliteli pas yeteneği ile her takımda back-uo oyun kurucu olarak faydalı olabileceğini gösterdi. Ama artık ilerleyen yaşıyla beraber kariyerinin son dönemini Avrupa’da bir yıldız gibi geçirmek istiyor gelen haberlere göre ki bu konuda da oldukça haklı bana göre.

Bu yaz Wizards ile kontratı sona erecek ve serbest kalacak. Mirotic’den sonra bir NBA patentli yıldızı daha kadrosuna katabilecek bütçeye sahip sayılı Euroleague takımlarından biri Barça. Elbette bunu yapabilmek için guard rotasyonunda nasıl bir hareket yapacakları da önemli. Sonuçta Calathes’in kontratı 2023 yazına kadar devam ediyor, Exum ile de yazın tekrar masaya oturacaklar, kotnratı bitiyor. Ama tabiki bu iki isim kalsa bile Satoransky takımın as oyun kurucusu olarak çok doğru bir hamle olur ki nitekim artık Calathes’in üst seviyede biri takımda as oyun kurucu olarak uzun süreler alamayacağını gördük. Ancak şu da var elinizde Calathes varsa ona benzer bir oyun kurucuya takıma eklemek ne kadar doğru? Satoransky de dış şut tehditi sınırlı olan, önceliği pas sonrasında da potaya atak etmek olan bir guard. O da Calathes gibi bir oyun kurucuya göre uzn ve güçlü bir fiziğe sahip.

Özetle Satoransky herşeyden önce çok kaliteli bir oyun kurucu ve özel bir lider. Euroleague seviyesinde de gittiği her takıma hem hücumda hem de savunmada seviye atlatabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama özel bütçeler harcanacak bir oyuncu olduğu için Barça’nın Calathes ile yola devam edecekse bu hamlesinin yanlış olacağını düşünüyorum. Hatta Exum’un da takımda kalması durumunda 3 tane dış şut tehditi sınırlı olan guard olacak rotasyonda. Açıkçası modern basketbolda pek de doğru bir takım kimyası olmayacağı kanaatindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …