Güncel Haberler

FLAŞ: Barcelona, Vesely ile Görüşmelere Başlıyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague Final Four’da ezeli rakibi Real Madrid’e yarı finalde kaybeden FC Barcelona, gelecek sezonun transfer çalışmaları için düğmeye bastı.

İspanya kaynaklı HomeOfGlory sitesine göre Katalan ekibinde listenin başındaki isimlerden biri Fenerbahçe Beko ile kontratı bu yaz sona erecek olan Jan Vesely.

Çek yıldız son olarak 2019 yılında Fenerbahçe Beko ile 3 yıllık yeni bir konrat imzalamıştı, eğer yeni bir anlaşma imzalanmazsa bu yaz serbest kalacak.

2.13 metre boyunda olan 32 yaşındaki Çek uzun, bu sezon sağlıklı kalabildiği 22 maçta ortalama 29 dakika sahada kalırken 13.6 sayıi, 6.1 ribaund, 2.5 asist, 1.1 top çalma, 18.2 verimlilik puanı ile oynamış, zaman zaman takımın performansının onu aşağı çekmesine izin verse de genelde bireysel anlamda iyi bir sezon geçirmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her ne kadar Vesely’nin Fenerbahçe’den ayrılma ihtimali zayıf görünse de ben açıkçası hem tecrübeli yıldız hem de kulüp adına bu ayrılığın daha faydalı olacağını düşünüyorum ki bunun geçen yaz hatta belki de bir önceki yaz olması gerekiyordu. Üst üste gelen başarılar sonrası bir doygunluk oluşmuştu, kan değişikliği lazımdı, bunun için de bütçede yer açmak gerekiyordu, tıpkı şimdi üst üste gelen başarısızlıklar sonrası gereken değişimi finanse edebilmek adına… Vesely kuşkusuz Euroleague’in elit uzunlarından biri ve daha önce MVP ödülünü kazanmış, şampiyon bir oyuncu. Ama ilerleyen yaşıyla beraber bacakları ona ihanet etmeye başladı ve son 2 sezondur ciddi uzun süren sakatlıklarla istemeden de olsa takıma zarar verdi. Ayrıca mental olarak da iyi durumda değil, basit şekilde beşlemeler, gereksiz itirazlar ya da sertliklerle gündeleme gelmeye başladı. Dakikalarının biraz daha kontrol altında tutulabileceği, hatta artık zaman zaman benchten gelerek enerjisi ile takımı yukarı çıkarabileceği bir rolü kabul etmesi gerekecek.

Barça’nın elinde hali hazırda Davies ve Sertaç var 5 numarada. Ama özellikle Sertaç’ın dakikaları çok kısıtlı kaldı ilk sezonunda ve onu neredeyse takımın 3. uzunu gibi kullandı koç Saras. Smits’in de yer aldığı kısa beşleri sıklıkla kullandı. Diğer taraftan Davies’in kontratı bu yaz sona eriyor ve yani Barça’nın hedefi Sertaç ve gerçekleşirse Vesely ile 5 numarayı tamamlamak olacak gibi görünüyor. Her ne kadar Vesely prime zamanlarından uzak olsa da ikili oyun savunmasındaki etkinliği, blok tehditi, ribaundlara katkısı ve gelişmiş pasör özellikleri artı orta mesafe tehditi ile Barça’nın sisteminde kesinlikle faydalı olacak bir silah olacaktır. Koç Obradovic gibi dominant, her ayrıntıya müdahele etmeyi seven bir koçla çalışmış bir oyuncu olarak koç Saras ile de iyi anlaşacaklarını, verimli olacağını düşünüyorum. Tabi son 2 sezondur yaşadığı mental problemleri geride bırakıp, sakatlıklardan uzak kalması gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …