Güncel Haberler

İDDİA: Valencia, Jones ile Temasa Geçti (Analiz)

Euroleague’de yer alabilmek için özel davetiyeye başvuruda bulunan İspanya Liga Endesa ekibi Valencia, kadrosunu güçlendirmek adına da çalışmalarını sürdürüyor.

Encestando’da yer alan habere göre guard rotasyonuna eklemek istedikleri isimlerden biri de yazın LDLC Asvel Villeurbanne ile kontratı sona erecek olan Chris Jones. Önümüzdeki günlerde Ermenistan pasaportu alarak Avrupalı statüsüne geçecek olan tecrübeli oyun kurucu ile Zalgiris ve temsilcimiz Fenerbahçe’nin de adı birlikte anılıyor.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon şuana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta görev alırken ortalama 28.3 dakika süre almış, 13.5 sayı, %37.1 3sayı, 2.8 ribaund, 3.7 asşst, 1.5 top çalma, 14.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. Unutmadan kariyer rekorunu da bu sezon Fenerbahçe potasına gönderdiği 27 sayı ile kırmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Jones hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Valencia, Euroleague bileti için özel davetiyeye başvurmuş, yeniden yapılanma sürecine giren bir takım. Oyun kurucu rotasyonlarına baktığımızda ana isim olan Hermannsson’un kontratında gelecek sezon için bir opsiyon var ama Mayıs sonunda sol dizinden ACL sakatlığı geçirdi ve yeni sezonun ilk bölümünü kaçıracak. Genç guard Dimitrijevic’in kontratı devam ediyor ama henüz beklentileri karşılayamadı, takımın as oyun kurucusu olacak seviyede değil. Tecrübeli guard Van Rossom da artık 36 yaşına geldi, sakatlıklarla beraber artık Euroleague seviyesinde bu yükü çekebilecek bir isim değil ki zaten kontratı da sona erdi. Yani Valencia’nın elinde 1 numaradaki dakikaların çoğunu alabilecek, bir ilk beş guard yok şuanda. Jones, Euroleague sahnesinde kendisini her alanda kanıtlamış bir isim. Organizasyon ve savunma becerisinin ön planda olması, gerektiğinde skor üretimi konusunda da sazı eline alabilmesi ile Valencia gibi yeniden yapılanmak isteyen orta şekerli Euroleague (özel davetiye alırsa) takımlarının aradığı çözüm konumunda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …