Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Jones’a Teklifini İletti (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de kötü bir sezon geçiren Zalgiris Kaunas, gelecek sezonun transfer çalışmalarına erken başlayan ekiplerden biri.

BasketNews’da yer alan habere göre son olarak LDLC Asvel Villeurbanne‘da izlediğimiz, yazın kontratı sona erecek olan Chris Jones ile ilgileniyorlar. Temsilcimiz Fenerbahçe de Amerikalı guard ile ilgilenen ekipler arasında sizlere daha önce ilettiğim üzere.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon şuana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta görev alırken ortalama 28.3 dakika süre almış, 13.5 sayı, %37.1 3sayı, 2.8 ribaund, 3.7 asşst, 1.5 top çalma, 14.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. Unutmadan kariyer rekorunu da bu sezon Fenerbahçe potasına gönderdiği 27 sayı ile kırmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Saha görüşü, soğuk kanlılığı ve oyunu zorlamak yerine takımının neye ihtiyacı olduğunu çok iyi tespit edip o noktada katkı vermesiyle özel bir oyun kurucu olduğunu kanıtlamıştı Bursaspor forması ile ama tabi Maccabi ile ilk Euroleague sezonunda zaman zaman zorlandığını, bu özelliklerini net olarak ortaya koymadığını da gördük. Asvel ile ise kalitesini sahaya yansıttı ve Okobo ile çok iyi bir ikili oldular, değerini iki kat arttırdı Fransız ekibindeki performansı sayesinde. Güçlü fiziği, çabukluğu ve dengeli penetreleri ile öne çıkan delici bir guard Jones. Potaya gitmeye karar verdiği zaman durdurulması zor bir silah ancak sayıya fazla odaklandığı pozisyonlarda tercih hataları da yapabiliyor. Dış şut tehditi de var elbette ama ana silahı değil. Savunmada da topa baskı ve birebir konusunda iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Maccabi’de Dorsey ve Wilbekin gibi bitirici guardların, Asvel’de de Okobo’nun yanında takımı derleyip toparlaması, gerektiğinde onları skor anlamında da desteklemesi ile yardımcı bir rolde görev aldı. Euroleague sahnesinde hücum anlamında sınıf atladığını Okobo’nun sakat olduğu süreçte de net olarak gösterdi ki zaten savunmada beklentileri karşılayan bir isimdi Maccabi’de olduğu gibi.

Zalgiris yeniden yapılanma içine giren bir takım. Hem Euroleague hem de LKL’de çok kötü bir sezon geçirdiler ve bunun temel nedenlerinden biri de oyun kurucu pozisyonunda çok zayıf kalmalarıydı. Jones, Euroleague sahnesinde kendisini her alanda kanıtlamış bir isim. Organizasyon ve savunma becerisinin ön planda olması, gerektiğinde skor üretimi konusunda da sazı eline alabilmesi ile Zalgiris gibi orta şekerli Euroleague takımlarının aradığı çözüm konumunda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …