Güncel Haberler

FLAŞ: Barça ve Fenerbahçe’nin Vesely’e Yaptıkları Son Teklifler Belli Oldu!

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunu 3. sırada tamamlayan İspanya Liga Endesa ekibi FC Barcelona, gelecek sezonun yapılanması için şimdiden düğmeye bastı.

Daha önce sizlere Fenerbahçe Beko ile kontratı sona eren yıldız uzun Jan Vesely ile görüşmelere başlayacaklarını belirtmiştik ve bu görüşmelerin detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Koç Saras’ın takımda kalmasını istediği Davies’in ikinci yenileme teklifini de reddetmesi ve Milano ile imzalayacak olması sonucu Avrupa basınında bir çok kaynağın yazdığı üzere Barça’nın 1 numaralı hedefinin Vesely olmasını sağladı.

Katalan ekibi Fenerbahçe Beko‘nun yıldızı için önce 1.4 milyon Euro’dan 2 yıllık bir kontrat teklif etmişti. Bu esnada sarı lacivertlilerin 1.9 milyon Euro’dan 2 yıllık teklifleri daha cazipti ve taraflar anlaşmaya yakındı. Ancak Barça’nın son teklifinde 1.8 milyon Euro’dan 2+1 yıllık kontratı masaya koyması, sarı lacivertlilerin ise teklifini arttırmaması ile beraber Çek yıldızın büyük olasılıkla Barça ile anlaşması bekleniyor. Ayrıca vatandaşı, milli takımdan yakın arkadaşı Satoransky’nin Barça’da oynama ihtimalinin yüksek olması bu transferde İspanyol ekibinin elini güçlendirmiş durumda.

Vesely ve Barça hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2.13 metre boyunda olan 32 yaşındaki Çek uzun, bu sezon sağlıklı kalabildiği 22 maçta ortalama 29 dakika sahada kalırken 13.6 sayıi, 6.1 ribaund, 2.5 asist, 1.1 top çalma, 18.2 verimlilik puanı ile oynamış, zaman zaman takımın performansının onu aşağı çekmesine izin verse de genelde bireysel anlamda iyi bir sezon geçirmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …