Güncel Haberler

İDDİA: Asvel, Labeyrie ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fransa Betclic ELITE Pro A temsilcisi LDLC Asvel Villeurbanne gelecek sezonun çalışmalarına başladı.

Sırp basınında yer alan haberlere göre Fransız ekibi uzun rotasyonunu güçlendirmek için Valencia forması giyen Louis Labeyrie ile ilgileniyor. Fransız uzunun kontratı bu yaz sona eriyor. Tabi Yarasalar’ın özel davetiye ile Euroleague bileti kapma durumları var, bu nedenle de bu transfer biraz askıda kalabilir durum netleşene kadar.

2.09 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun, bu sezon EuroCup sahnesinde 19 maçta ortalama 22 dakika süre alırken 8.0 sayı, %35.7 3sayı, 5.2 ribaund, 10.5 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Fransız uzun 2018 yılından bu yana Yarasalar’ın başarısı için ter döküyor ve daha önce 2 sezon Eurleague’de boy göstermiş ancak vasatın üstüne çıkamamıştı. Tabi bunda Valencia’nın kadrosunda her zaman onun önünde yer alan as uzunların yer alması da bir etkendi. Bu sezon da Tobey ve Dubljevic’in arkasında sınırlı bir rolü vardı. Ama açıkçası 22 dakika gibi önemli bir süre almasına rağmen iyi bir sezon geçirmedi.

Her ne kadar kağıt üstünde beklentilerin altında kalmış gibi görünse de atletizmi, birden fazla pozisyonu savunabilmesi ve hücumda hem 4 hem de 5 numarada ters eşleşmelere olanak sağlaması ile kenardan gelerek değerli bir tamamlayıcı olabilir. Ayrıca çalışkanlığı ve profesyonelliği ile de örnek karakterlerden biri. Yüzü dönük silahları artı üst seviyeye çıkardığı dış şut tehditi ve atletik özellikleri ile Layebrie’nin gideceği her seviyedeki takıma kesinlikle değer katacağını, Euroleague tecrübesi ile mental anlamda da takımın seviyesini yukarı çekeceğini tahmin ediyorum.

Asvel’de Morgan, Gist, Antetokounmpo gibi isimlerin en az ikisi ile yolların ayrılacağını düşündüğümüzde hem 4 hem de 5 numarada görev alabilecek böyle tecrübeli bir ismin takıma dahil edilmesi durumunda elbette süreleri ve sorumluluğu Valencia’dakine göre artacaktır. Özellikle son yıllarda iyice geliştirdiği dış şut tehditi ile hücumda saha yerleşimi konusunda çok faydalı olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …