Güncel Haberler

Nik Stauskas Alev Aldı ve Tarihe Geçti!

Eski Baskonialı Nik Stauskas, halihazırda mücadele ettiği NBA G-League sahnesinde tam anlamıyla alev aldı ve tarihe geçti son 2 maçtaki performansıyla.

28 yaşındaki keskin şutör Grand Rapids formasıyla son 2 maçta toplamda 100 sayıya imza attı ve adını tarihe geçirmiş oldu.

Yıldız guard ilk maçında 11-15 3sayı isabetiyle 57 sayı üretirken, sonrasında ise 9-13 3sayı isabetiyle 43 sayı üretti. Bu maçlarda aynı zamanda toplam 6 ribaund ve 5 asisti de ekledi istatistiklerine.

Stauskas, G-League tarihinde iki maç üst üste toplamda 100 veya daha fazla sayı atan (57 ve 43 sayı) ikinci oyuncu olarak tarihe geçerken bunun yanı sıra yıldız oyuncu lig tarihinde arka arkaya maçlarda bunu başaran ilk oyuncu oldu.

Kanadalı oyuncu 2014 yılında NBA’ye draft edilmiş ve sırasıyla Sacramento Kings, Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, Portland Trail Blazers, Cleveland Cavaliers ve Miami Heat‘te forma giymişti.

2019-20 sezonunda Stauskas, Avrupa’da Baskonia ile ilk yolculuğuna çıkmış ve EuroLeague’de 22 maçta, %42 üçlük isabetiyle 9 sayı, 2.1 ribaund, 1.6 asist ortalamaları ile aslında pek de beklentileri karşılayamamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İDDİA: Valencia, Harper ile Görüşüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden biri olan Valencia, oyun kurucu rotasyonuna takviye yapmak istiyor. Encestando’da …