7DAYS EuroCup‘ın iddialı ekiplerinden son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna‘nın gündeminde Alman uzun var.
Sportando’da yer alan habere göre Bologna, CSKA Moskova ile kontratı devam eden ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ülkeden ayrılan Johannes Voigtmann ile ilgileniyor. Bu arada Alman uzunun Rus ekibi ile 2023 yazına kadar geçerli bir kontratı bulunuyor. Yani transferin gerçekleşebilmesi için CSKA ile anlaşılması gerekiyor.
2.11 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 20 maçta görev alırken ortalama 21.8 dakika süre almış ve 8.5 sayı, %40.0 3sayı, 4.0 ribaund, 2.1 asist, 10.2 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.
Ülkesinde Jena altyapısından yetişe Voigtmann sonrasında Frankfurt ve Baskonia formalarını terletmişti, 2019 yazından bu yana da CSKA formasını giyiyor.