Güncel Haberler

Avrupa’nın En Önemli Liglerinin Asist Kralları

Avrupa’daki önemli liglerin istatistik liderlerini incelediğimiz yazı dizimizin 3. ve son kısmına geldik.

Daha önce sizlerle skor ve ribaund liderlerini paylaşmıştık.

En Skorer İsimler
Ribaund Kralları

Şimdi de son olarak liglerdeki asist liderlerini beraber mercek altına alacağız, keyifli okumalar.

İtalya Lega Basket Serie A – Andrea Cinciarini (Reggio Emilia): 8.6

35 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu tahmin edeceğiniz üzere listemizde yer alan en yaşlı isim. Milano’da uzun yıllar benchte havlu salladıktan sonra Reggio Emilia’da adeta 2. baharını yaşauan Cinciarini, saha görüşü, tecrübeli ve pasör özellikleriyle halen orta sıraları zorlayan bir takıma liderlik edebilecek seviyede olduğunu gösterdi bu sezon. 14 maçta ortalama 29.4 dakika sahad kalırken 8.7 sayı, 3.4 ribaund, 8.6 asist istatistikleriyle mücadele ediyor şuana kadar.

Allianz Trieste-UNAHOTELS Reggio Emilia, Cinciarini a -7 dal 4° posto nella  classica all-time assist

Fransa Betclic ELITE Pro A – Benoit Mangin (Le Portel): 8.1

Listemizde yer alan bir diğer tecrübeli isim olan 33 yaşındaki Mangin, Pro A’nın alt sıra takımlarından Le Portel’e liderlik ediyor. Kariyeri boyunca adını pek duyuramamış bir isim olsa da bu sezon asistleri ile öne çıkan bir isim oldu. 13 maçta görev alırken 32.4 dakika gibi ciddi bir sahada kalma ortalamasına sahip ama buna karşın sadece 6.8 sayı, 1.5 ribaund gibi istatistiklerle katkı verebiliyor ama 8.1’lik asist ortalaması sadece ligin değil, Avrupa’nın en iyi performanslarından biri.

Basket (Élite): Mangin n'accompagnera pas Le Portel à Dijon

VTB Ligi – Anthony Hickey (Astana): 7.6

29 yaşında olan Avrupa’nın gezgin isimleri arasında yer alan Hickey, bu sezon Astana’da kariyerinin en verimli performanslarından birine imza attı şuanda. Fiziksel dezavantajlarına rağmen, sürati, saha görüşü ve pas yeteneği ile iyi bir oyun kurucu. Kazak ekibiyle beraber VTB sahnesinde çıktığı 8 maçta neredeyse hiç çıkmadan mücadele ediyor ve 38.9 dakika sahada kalırken 18.6 sayı, 4.5 ribaund, 7.5 asist, 2.9 top çalma gibi özel istatistiklere sahip. BSL takımlarının yeni Crawford olarak düşenebileceği bir isim.

Anthony Hickey Highlights 28 Pts, 10 Ast vs Parma 19.12.2021 - YouTube

Almanya easyCredit BBL – Parker Jackson-Cartwright (Telekom Bonn): 7.5

Britanya ve Fransa Pro B maceralarından sonra bu sezon ilk kez üst düzey bir ligde boy gösteriyor 26 yaşındaki oyun kurucu ve o da fiziksel anlamında dezavanjtalar sahip bir oyuncu olmasına rağmen Bonn’un bu sezon zirveye oynayan performansına çok yönlü oyunu ile liderlik etti şuana kadar. Sadece pasör özellikleri ile değil, oyunun her alanında katkı sağlayan bir guard ve 17 maçta ortalama 29.8 dakika sahada kalırken 17.5 sayı, 3.5 ribaund, 7.5 asist, 2.1 top çalma ile dikkat çekiyor, takımlarımızın yakından takip etmesi gereken bir isim.

Bayern-Basketballer besiegen Bonn und übernehmen Tabellenführung | BR24

İsrail Winner Ligi – London Perrantes (Galil Gilboa): 7.4

Avrupa sahnesinde büyük umutlarla gelen ve bir dönem ülkemizde Bahçeşehir forması da giyen yetenekli guard, beklentileri veremeyince her şeye yeniden başlamak için savunmaların geri planda olduğu, yüksek temponun tercih edildiği İsrail Ligi’nde buldu kendisini. Artık 27 yaşında bir oyuncu olarak skorer özelliklerinin ön planda olmadığını kabul etmemiz gerekirken, pasör özellikleri ve organizasyon berecesinin de iyi olduğunun altını çizmek gerekli. 13 maçta ortalama 30.6 dakika süre alırken 11.4 sayı, 2.6 ribaund, 7.4 asist istatistikleriyle katkı verdi.

FIBA Europe Cup 2021-22 - FIBA.basketball

İspanya Liga Endesa – Jovan Novak (Fuenlabrada): 7.3

27 yaşındaki Sırp oyun kurucu gelişimini geç tamamlayan isimlerden biri. Alt yapılarda ya da profesyonel kariyerinin ilk döneminde adından fazla söz ettirmemişti ama bu sezon Fuenlabrada forması ile özellikle pasör özellikleri ile takımın değerli bir parçası olmuş, liderlik konusunda da artan tecrübesiyle sorumluluk almıştı. Solak oyuncu Endesa gibi üst düzey bir ligde 14 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 8.6 sayı, 2.6 ribaund, 7.3 asist, 1.2 top çalma gibi önemli istatistiklere imza atmış durumda.

Jovan Novak seguirá dirigiéndo el juego del Urbas Fuenlabrada

ING Basketbol Süper Ligi – Dee Bost (Galatasaray NEF): 7.3

Listemizin en tecrübeli ve gezgin isimlerinden biri olan Bost, ülkemizde 2. dönemini geçiriyor ve kuşkusuz kariyerinin de en iyi performanslarından birine imza attı şuana kadar. Sarı kırmızılı formayla Monaco’daki performansından da üstüne çıkarak triple-double kokan bir çok maça imza attı ve şuanda kuşkusuz takımın saha içi lideri konmunda. Müthiş saha görüşü ve gerek yarı sahada gerekse tam sahadaki organizasyonel becerileriyle fark yaratan bir isim. Bu sezon BSL’de 15 maçta ortalama 34.9 dakika sahada kalırken 14.5 sayı, 5.3 ribaund, 7.3 asist, 2.1 top çalma gibi parmak ıssırtan istatistiklere de imza attı.

Galatasaray NEF, evinde galip - Ribaund Dergi - Basketbol Severlerin Dergisi

Polonya Ligi – Erick Neal (Spojnia Stargard): 7.1

Adriyatik Ligi – Scoochie Smith (Mega Basket): 6.6

Litvanya Ligi – Zygimantas Janavicius (Neptunas): 6.2

Yunanistan Ligi – Nikos Diplaros (Apollon Patras): 5.9

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …