Güncel Haberler

Avrupa’nın En Önemli Liglerinin Sayı Kralları

Avrupa’da bir çok yerel ligde sezonun ilk yarısı tamamlanmış durumda.

Ben de sizler için İspanya, Türkiye, VTB Ligi, Almanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Adriyatik Ligi, İsrail, Polonya ve Litvanya liglerinde, yani Avrupa’nın üst düzey liglerinde şuana kadar sayı krallığında zirvede bulunan isimleri paylaşacağım. Keyifli okumalar.

VTB LİGİ – Jaylen Barford (Astana): 23.0 sayı

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Arkansas çıkışlı Amerikalı guard, VTB’de çıktığı 7 maçta ortalama 35.1 dakika süre alırken 23.0 sayı, %27.9 3sayı, 4.8 ribaund, 1.6 asist, 2.1 top çalma istatistikleriyle takımına liderlik etmişti. Euroleague için değil ama EuroCup ve BCL seviyesindeki takımlarda rahat skor yükünü çekebilecek, yüksek potansiyelli bir skorer olduğunu gösterdi şuana kadar.

YUNANİSTAN LİGİ – Eugene German (Ionikos): 22.0 sayı

24 yaşında olan 1.83 metre boyunda olan oyun kurucu Avrupa’daki ilk sezonunu geçiriyor. Her ne kadar Yunanistan Ligi Olympiakos ve Pana dışında vasat bir lig olsa da Ionikos forması ile 9 maçta ortalama 31.7 dakika süre alarak 22.0 sayı, %29.2 3sayı, 3.0 ribaund, 1.8 asist, 1.2 top çalma istatistikleriyle ortaya koyduğu performansın hakkını vermek lazım. Düşük profilli EuroCup veya BCL takımları için uygun bir hamle olacaktır.

Barcelona Allerik Freeman'ı mı istiyor? - Bursasporluyuz.org

ING BASKETBOL SÜPER LİGİ – Allerik Freeman (Frutti Extra Bursaspor): 20.4 sayı

27 yaşında olan 1.90 metre boyunda olan skorer guard Bursaspor’daki 2. döneminde parlamaya devam ediyor. 14 maçta ortalama 33.8 dakika süre alırken 20.4 sayı, %51.3 3sayı, 3.1 ribaund, 3.5 asist gibi dikkat çekici istatistiklere imza attı ve daha sezon bitmeden hem EuroCup hem de Euroleague takımlarının ilgisini üstüne çekmiş durumda. Asvel’deki başarısız dönemine rağmen tekrar Euroleague’de bir şans bulabileceğini düşünüyorum.

ALMANYA easyCREDIT BBL – T.J. Shorts (Merlins Crailsheim): 20.3 sayı

24 yaşında olan 1.75 metre boyndaki Shorts, Riga’daki başarılı sezonunun ardından bir üst seviyede Almanya Ligi’nde de kendisini kanıtladı diyebiliriz rahatlıkla. Merlins ile BBL’de 16 maçta ortalama 32.8 dakika süre alırken 20.3 sayı, %36.4 3sayı, 3.9 ribaund, 7.1 asist istatistiklerine imza attı. Onun adına EuroCup ya da BCL sahnesine çıkmak için tek soru işareti boyu ve fiziksel dezavantajları diyebiliriz.

POLONYA LİGİ – Devyn Marble (Dabrowa Gornicza): 19.9 sayı

1.98 metre boyunda olan 29 yaşındaki NBA patentli tecrübeli skorer, daha önce Aris, Trento, Virtus Bologna, Astan, Haifa gibi takımlarda beklentileri karşılayamamıştı. Ama bu sezon Dabrowa forması ile gerçek kimliğini bulduğunu söyleyebiliriz. Çok yönlü kanat oyuncusu, artılarını istatistik kağıdına da dökmeyi başardı. 19.9 sayı ortalaması ile ligin sayı krallığında zirvede olmasının yanı sıra istatistiklerine 4.9 ribaund, 4.5 asist de eklemiş durumda.

LİTVANYA LİGİ (LKL) – Patrick Miller (Juventus Utena): 19.7 sayı

29 yaşında olan 1.85 metre boyundaki Miller, yolu daha önce ülkemizden de geçmiş olan, Avrupa’nın gezgin oyuncularından biri. Ancak şimdiye kadarki en verimli performansını Juventus ile LKL’de sergiledi desek yanlış olmaz. 13 maçta ortalama 32.9 dakika süre alırken 19.7 sayı, %33.3 3sayı, 3.9 ribaund, 5.2 asist, 1.3 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti. Bana göre halen EuroCup ve BCL takımlarının listesinde olması gereken bir isim.

İSRAİL WINNER LİGİ – Retin Obasohan (Hapoel Jerusalem): 19.5 sayı

1.89 metre boyunda olan 28 yaşındaki Belçikalı oyun kurucu bu sezon iniş çıkışları fazla olan Jerusalem’in en istikrarlı, en verimli oyuncusu konumunda. Winner Ligi’nde 13 maçta ortalama 30.3 dakika süre alırken 18.9 sayı, %47.1 3sayı, 4.5 ribaund, 4.6 asist, 1.2 top çalma istatistikleriyle komple bir guard olduğunu tekrar gösterdi herkese. Euroleague takımlarının alternatif guard olarak kadrosunda düşünebileceği, kariyerinin en olgun ve verimli dönemini geçiren isimlerden biri.

İTALYA LEGA BASKET SERIE A – Amedeo Della Valle (Brescia): 19.2 sayı

Artık Avrupa’nın tecrübeli şutörlerinden biri ola 28 yaşındaki İtalyan guard, bu sezon ülkesine dönmüş olmanın mutluluğu ve rahatlığıyla verimli bir performans sergiledi. 13 maçta ortalama 30.6 dakika süre alırken 19.2 sayı, %43.4 3sayı, 2.8 ribaund, 3.6 asist, 1.3 top çalma istatistikleriyle mücadele ediyor. Brescia zaten EuroCup seviyesinde bir takım ve artık buralardan yukarısı onun için pek mümkün görünmüyor.

Musa, líder de la Liga Endesa en faltas recibidas y segundo en promedio de  puntos

İSPANYA LIGA ENDESA – Dzanan Musa (Breogan): 18.7 sayı

NBA’deki başarısız sınavı ve ardından Efes’de beklentileri karşılayamamasının ardından değeri düşmüştü. Ancak bu yaz kariyerini yeniden yukarı çıkarmanın yolunu buldu ve Breogan’a transfer olarak kalitesini ve yeteneklerini kanıtlama şansı buldu. 2.05 metre boyunda olan 22 yaşındaki Bosnalı genç kanat oyuncusu 14 maçta ortalama 31.1 dakika süre alırken 18.9 sayı, %45.0 3sayı, 5.0 ribaund, 3.1 asist, 1.4 top çalma istatistikleriyle mücadele ediyor ve bir üst seviyeyi, Euroleague’i yeniden test etmek için hazırım mesajı veriyor.

FRANSA BETCLIC ELITE PRO A – Brandon Jefferson (Pau Orthez): 18.5 sayı

1.75 metre boyunda olan, 30 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu listemizin en tecrübeli 2. ismi konumunda. O da Avrupa’nın gezgin isimlerinden biri ve bu sezon Orthez’de huzuru bulduğunu, kariyerinin en iyi dönemini geçirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 15 maçta ortalama 33.3 dakika sahada kalırken 18.5 sayı, %42.0 3sayı, 2.5 ribaund, 3.9 asist, 1.5 top çalma istatistikleriyle mücadele etti. EuroCup ve BCL takımlarının mutlaka listesinde olması gereken bir isim.

ADRİYATİK LİGİ – Rok Stipcevic (KK Krka): 18.1 sayı

1.86 metre boyunda olan 35 yaşındaki Hırvat oyun kurucu listemizde yer alan en tecrübeli isim konumunda. Bu sezon Sloven ekibi Krka formasıyla tam anlamıyla ikinci baharını yaşıyor diyebiliriz. 14 maçta ortalama 36.6 dakika sahada kalırken 18.1 sayı, %52.1 3sayı, 4.1 ribaund, 3.8 asist, 1.1 top çalma istatistikleriyle kariyerinin en iyi dönemlerinin bile üstünde bir performans sergiliyor. Slovenya havası epey yaramış Hırvat oyuncuya.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …