Güncel Haberler

Amerika Milli Takımının Yeni Koçu Açıklandı

ABD Milli Takımı‘nın başına Chicago Bulls’un eski koçu getirildi.

Koç Popovich’in görevden ayrılmasının ardından milli takımın başantrenörlüğü için boşalan koltuğa Bulls’un eski koçu Jim Boylen getirildi. Tecrübeli koç milli takımın 2023 Dünya Kupası elemeleri süresince takıma liderlik edecek.

Ty Ellis ve Othella Harrington, Boylen’ın yardımcıları olarak görev alacak.

Milli takımın kadrosunda ise ağırlıklı olarak G-League oyuncularını göreceğimiz belirtilliyor. ABD, eleme maçlarını Meksika’nın Chihuahua kentinde oynanacak.

Boylen, 2 sezon boyunca Bulls ile toplam 123 maçta görev almıştı ve 39-84’lük bir dereceye sahip. 2020 Ağustos ayında kulübün tercihi ile görevinden alınmıştı. Savunma ağırlıklı bir sistemi destekleyen Boylen, daha önce Rockets ve Spurs’de şampiyonluk kazanan başantrenörler Tomjanovich ile Popovich’in de teknik ekiplerinde yer almışlardı.

Bulls’dan ayrıldıktan sonra NBA Draft Antreman Koordinatörü olarak çalışan Boylen, drafta katılacak oyuncuların antrenmanlarını dizayn ediyordu.

ABD milli takımı 20-25 Kasım arasında Houstonland’de kampa girecek. Elemelerdeki ilk maçlarını 28 Kasım’da Küba ile ve ikinci maçlarında ile ev sahibi konumundaki Meksika ile yapacaklar. Bu iki takım dışında bu grupta Porto Riko da yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA AmeriCup’da ABD ile Venezüela Arasındaki Maça Yağmur Engeli!

Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIBA AmeriCup‘da C grubu mücadelesinde Amerika Birleşik Devletleri ile Venezüela …