Güncel Haberler

EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 2021-22 sezonunun açılış haftasındaki maçlar tamamlandı.

İki temsilcimizden Türk Telekom’un konuk ettiği denk rakiplerinden Levallois’yı bizi yenerek mutlu ettiği haftada, Bursaspor ise konuk ettiği güçlü rakibi Virtus Bologna’ya direnenemiş ve farklı kaybederek bizleri üzmüştü.

Gelin birlikte haftanın panoramasını oluştururken, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezonun flaş takımlarından biri olan Cedevita Olimpija, bu sezona da yine koç Golemac yönetiminde iyi bir giriş yaptı. Zorlu İspanya deplasmanında Granca’yı son nefeste 77-79’luk skorla yenerek bu sezon da isimlerinden sıkça söz ettireceklerini gösterdiler. Sloven ekibi sayı yediği ilk çeyreğin ardından son çeyrekte sadece 12 sayı yiyerek savunmada tam anlamıyla vidaları sıkmış ve bu da onlara galibiyeti getirmişti. İki tecrübeli kısa Pullen’den 27 sayı ve Blazic’den 18 sayı, 8 ribaund, 4 asistlik önemli katkılar almışlar, bu da onlara galibiyeti getirmişti. Son nefeste aldıkları bu kritik deplasman galibiyetiyle beraber haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Johnathan Motley (Lokomotiv Kuban): 29 sayı, 10-12 2sayı, 9-10 s.atış, 8 ribaund, 39 verimlilik
  • Kevin Punter (Partizan): 26 sayı, 8-8 2sayı, 7-7 s.atış, 6 ribaund, 3 asist, 38 verimlilik
  • Alex Perez (Türk Telekom): 18 sayı, 6-7 2sayı, 2 ribaund, 13 asist, 4 t.çalma, 31 verimlilik
  • Kevin Hervey (Virtus Bologna): 18 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Jacob Pullen (Cedevita Olimpija): 27 sayı, 6-9 3sayı, 3 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

EuroCup’da çaylak statüsünde sezona başlayan yıldızlardan biri olan Lokomotiv Kuban’ın 26 yaşındaki uzunu Johnathan Motley, takımın tecrübeli as uzunu Williams’ı hiç aratmadı ilk haftada. Atletizmi ve 4 numarada devşirme olduğu için çabukluğu artı yüzü dönük topu da yere vurabilmesi ile hücumda durdurulması ne kadar zor bir silah olduğunu göstermiş oldu. Kusursuza yakın bir bitiriş performansı sergiledil ve 2 sayılık atışlarda 10-12, serbest atış çizgisinde ise 9-10 ile toplam 29 sayı üretti ve takımına liderlik etti. Sahada kaldığ 32 dakikada istatistiklerine 8 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2 blok da ekleyen Motley, 39 verimlilik puanına ulaşarak kulübün EuroCup sahnesinde bu alandaki rekorunu da egale etti ve alkışlarla da haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …