Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Petrusev’i Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nin son şampiyonu Anadolu Efes, uzun rotasyonunu bir MVP ile güçlendirdi.

Geçen sezon Mega Bemax forması ile Adriyatik Ligi’nde MVP seçilen Filip Petrusev ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar. Sırp uzunun NBA hakları kendisini 50. sırada bu yaz draft eden 76ers’da kalmaya devam edecek.

Anadolu Efes’in yeni uzunu hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

Sırbistan’ın Mega Soccerbet takımında forma giyen Sırp oyuncu Filip Petrusev ile 1 yıllık sözleşme imzaladık.

2000 doğumlu oyuncu 2.11 boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor.

2020 yılında Gonzaga Üniversitesi’nden mezun olan Petrusev, profesyonel kariyerine ise yine 2020 yılında, ülkesinin Mega Soccerbet takımıyla başladı.

2020 – 2021 sezonunda Mega Soccerbet formasıyla çok başarılı performans gösteren Filip Petrusev, ABA Ligi’nde sezonu 27.8 verimlilik puanı, 23.6 sayı, 7.6 ribaunt, 1.6 asist ve 1.1 blok ortalamaları ile tamamladı.

Bu istatistiklerle ABA Ligi 2020 – 2021 sezonunu verimlilik puanı ve sayı kralı olarak tamamlayan Petrusev; aynı zamanda antrenörler, medya mensupları ve taraftarlar tarafından yapılan oylamalarda “Ligin En Değerli Oyuncusu” (MVP) ve “En İyi Genç Yetenek” olarak seçildi.

Sırbistan Milli Takımı’nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Basketbol Eleme Turnuvası kadrosunda da yer alan Petrusev, 2021 NBA Draftı’nda ise Philadelphia 76ers tarafından 2. tur 50. sıradan seçilmişti.

Filip Petrusev, 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Sırbistan 18 Yaş Altı Milli Takım kadrolarında da yer almıştı.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …