Güncel Haberler

FLAŞ: Hayes, Barcelona ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague finalisti ve son İspanya Liga Endesa şampiyonu FC Barcelona, kadrosunu Saras’ın eski öğrencilerinden biriyle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Zalgiris Kaunas forması ile izlediğimiz ve şuana kadar istediği NBA kontratını bulamayan, koç Saras’ın eski öğrencilerinden Nigel Hayes ile Eurohoops’un haberine göre büyük ölçüde anlaştılar.

Bildiğiniz gibi Birleşik Amerikalı forvet ile Monaco’nun da adı birlikte anılmış ama somut bir gelişme yaşanmamıştı.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Euroleague sahnesinde 33 maçtan 30 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 26:42 dakika süre almış ve 9.5 sayı, %44.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist, 1.1 top çalma, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hayes hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA yapmıştım.

Transfere Barcelona açısından bakacak olursak… Transfer döneminde hem Claver hem de Hanga gibi iki forvetiyle birden yollarını ayıran Katalan ekibinin özellikle 3 numaraya bir takviye yapması bekleniyordu. Açıkçası kariyerinde genelde 4 numara oynamış olan Hayes bence sürpriz oldu. Ama diğer taraftan koç Saras’ın uzun beşlerle oynamayı sevdiğini biliyoruz ve Hayes’in de gerek top tekniği gerek dış şut tehditi 3 numarada görev alabilecek seviyede. Ayrıca çabukluk ya da savunma direnci konusunda da Euroleague’deki 3 numaralar karşısında sorun yaşamayacağını, hatta alçak postta onlara fiziksel üstünlük kurarak ters eşleşmeler de yaratacağını söylemek kesinlikle yanlış olmaz.

Geçen sezon %44 gibi çok iyi yüzdeyle üçlük atan bir forvet olan Hayes, kuşkusuz Mirotic ile beraber sahada olduğunda Higgins gibi bir delicinin ve Calathes gibi bir maestronun yanında ceza şutları açısında rakip savunmların korkulu rüyası olacaktır. Ayrıca koç Saras ile birbirlerini tanımaları ve savunmada Litvanyalı koçun kendisinden neler beklediğini bilmesi de çok önemli bir artı. Birden fazla pozisyonu savunabilmesi ve hücumdaki çok yönlü katkısıyla Barça sisteminde 3 numarada da 4 numarada da çok faydalı olabilecek, doğru bir parça olacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/4S_IyJYqTvU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …