Güncel Haberler

Raptors’un Koçu Nurse, Kanada’yı Çalıştırmaya Devam Edecek

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Toronto Raptors‘un koçu Nick Nurse, aynı zamanda başantrenörlüğünü yaptığı Kanada Milli Takımı‘ndaki görevine devam edecek.

Hatırlayacağınız üzere Kanada, ev sahipliğini yaptığı Olimpiyat elemelerinin finalinde Çekya’ya sürpriz bir şekilde kaybederek Tokyo Olimpiyatları’nda yer alma şansını kaybetmiş, büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Ancak bu kötü performansa rağmen Kanada Basketbol Federasyonu milli takımın tecrübeli koçu Nick Nurse’ün kontratını 2024 yazının sonuna kadar uzattığını duyurdu. Yani bir başka deyişle, kontratı Paris Olimpiyatları’nın sonuna kadar devam edecek.

Nurse, 2019 Haziran ayında Kanada’nın başına geçmiş, 2019 Dünya Kupası’nda da takımı yönetmişti. Tecrübeli koç yeni sözleşmenin ardından yaptığı açıklamada devamlılık, takım kimyası ve birliktelik gibi ögelerin altını çizdi.

Amerikalı koç kariyerinin önemli bir bölümünde, tam 11 yıl boyunca Büyük Britanya Ligi’nde takım çalıştırmış ve 2012 Olimpiyatları’nda yer alan Büyük Britanya Milli Takımı’nın da koç ekibinde yer almıştı. Sonrasında 2018 yılı Haziran ayında Raptors ile anlaşmış ve 2019’da da organizasyonun ilk ve tek şampiyonluğunu getiren takıma liderlik etmişti ki o sezon da NBA’de yılın koçu seçilmişti zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …