Güncel Haberler

Panathinaikos, Hayes ile İlgileniyor

Yeni sezon öncesi transfer piyasasında aktif olan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos‘un hedefindeki isimlerden biri daha belli oldu.

Bu sezon 4 numarada istediği katkıyı alamayan ve yolların ayrılması beklenen White’ın yerini eski Galatasaraylı Nigel Hayes ile doldurmak istiyorlar.

Zalgiris Kaunas ile kontratı sona eren ve serbest kalan Hayes transfer piyasasında bir çok takımdan ilgi alan oyunculardan biri konumunda.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Euroleague sahnesinde 33 maçtan 30 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 26:42 dakika süre almış ve 9.5 sayı, %44.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist, 1.1 top çalma, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hayes 2018-19 sezonunda temsilcilerimziden Galatasaray Doğa Sigorta forması ile çaylak sezonunu 7DAYS EuroCup’da tamamlamış ve 50-40-90 şut yüzdelerini yakalarken organizasyonun da en skorer ve en verimli 10 oyuncusu arasında yer almayı başarmıştı. Ancak Euroleague sahnesindeki ilk 2 sezonunda aynı başarıyı sağlayamadı. Şimdi bir şans daha arıyor ve bana göre bunu hakediyor. Top tekniğinin yanı sıra Hayes, sürati ve şut tehditi ile klasik bir 3 numara özelliklerine sahip olduğu gibi 4 numarada da görev alabilecek fizik ve güce sahip. Bu da onu bir çok koçun sisteminde kullanabileceği potansiyel bir ters eşleşme silahı yapıyor. Ancak istikrar sorunu devam ettiği gibi maçın içinde yaşadığı kopmalar, odaklanma problemleri onun performansını çok düşürdü bu sezon. Mental olarak toparlanması gerekiyor öncelikle.

Bu sezon koç Kattash göreve gelene kadar ellerindeki Bentil gibi bir silahtan da bu pozisyonda pek faydalanamadıklarını görmüştük. Dolayısıyla yeni sezonda 4 numaradan özellikle dış şut katkısı alabilmeleri hücuma çeşitlilik getirecektir ki biliyorsunuz artık bu modern basketbolun olmazsa olmazlarından. Hayes her ne kadar halen mental anlamda ve istikrar konusunda soru işaretlerini barındıran bir isim olsa da artık Euroleague’in tecrübeli diyebileceğimiz isimlerinden biri. Takım oyununa yatkın bir isim olması ve top ona gelmediği anlarda da oyunun içinde kalabilmesi ile her iki alanda da Yeşiller’e değer katacak bir tamamlayıcı parça olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=4S_IyJYqTvU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …