Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Kuban’a Tanıdık Guard

7DAYS EuroCup‘da temsilcimiz Telekom ile aynı grupta yer alan iddialı VTB Ligi ekiplerinden Lokomotiv Kuban kadrosunu tanıdık bir guard ile güçlendirdi.

Geçen sezon Khimki forması ile izlediğimiz ve daha önce ülkemizde Galatasaray ile Anadolu Efes formalarını da terletmiş olan Errick McCollum ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.88 metre boyunda olan 33 yaşındaki skorer guard, geçen sezon Euroleague’de 28 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 11.6 sayı, %34.4 3sayı, 2.4 ribaund, 2.3 asist ve VTB’de ise 20 maçta ortalama 22.5 dakika sahada kalırken 14.1 sayı, %31.3 3sayı, 1.9 ribaund, 2.1 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Goshen Koleji çıkışlı olan McCollum, Avrupa’daki profesyonel kariyerine İsrail ekibi Netanya ile başlamıştı. Sonrasında sırasıyla Saba-Kohav Yair (İsrail), Apollon Patras (Yunanistan), Panionios, Zhejiang Golden Bulls (Çin), Galatasaray (2015-16), Beikong (Çin), tekrar Galatasaray (2016-17), Anadolu Efes (2017-18), Unics Kazan ve son olarak Khimki formalarını terletmişti.

2014’de hem Yunanistan Ligi hem de EuroCup’ın en skorer oyuncusu olan McCollum, 2016’da Galatasaray ile EuroCup şampiyonluğuna ulaşırken MVP seçilmiş ve yılın en iyi beşinde de kendisine yer bulmuştu. 2019 yılında ise bu kez Unics Kazan ile EuroCup’da yılın en iyi beşine seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …