Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Yıldız Guard Trimble’ı Açıkladı (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, kadrosuna yıldız bir guard ekledi.

Geçen sezon Fuenlabrada forması ile izlediğimiz skorer guard Melo Trimble ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Birleşik Amerikalı guard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, Birleşik Amerikalı oyuncu Melo Trimble ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

2 Şubat 1995 Maryland doğumlu Romelo ‘Melo’ Trimble, 1.91 cm boyunda ve guard pozisyonunda oynuyor.

Melo Trimble, kolej kariyerine doğduğu şehrin takımı olan Maryland’de başladı. Takımıyla geçirdiği üç sezonda 104 maça çıkan Trimble, 15.9 sayı, 3.7 ribaund, 3.9 asist ve 1.2 top çalma istatistikleri yakaladı. Kolejdeki ikinci sezonunda konferansının en iyi beşine seçildi.

NBA Yaz Ligi’nde Philadelphia 76ers, Minnesota Timberwolves ve Chicago Bulls’ta forma giyen Melo Trimble, Amerika dışındaki ilk kontratını 2018 yazında Avustralya Ligi ekiplerinden Cairns Taipans ile imzaladı. 28 maça çıktığı sezonu 22.5 sayı, 4.6 asist, 3.9 ribaund ve 1.2 top çalma istatistikleriyle kapatan Birleşik Amerikalı oyun kurucu ilgin en iyi ikinci beşine seçildi.

Avustralya Ligi’nde geçirdiği üç sezondan sonra ilk kez Mart 2020’de Avrupa’ya geldi. ACB ekiplerinden Estudiantes ile sözleşme imzalayan Trimble, geçtiğimiz sezonu ise yine İspanya’da Fuenlabrada formasıyla geçirdi. Fuenlabrada formasıyla ligde 16.4 sayı, 3.4 asist, 2.4 ribaund ve 1.5 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

Avustralya’daki parlak kariyerinin ardından Avrupa’da da adından sıkça söz ettiren 26 yaşındaki başarılı oyuncu yeni sezonda Galatasaray forması giyecek.

Oyuncumuza hoş geldin der, sarı kırmızılı formayla başarılarla dolu bir sezon geçirmesini temenni ederiz.

Galatasaray Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …