Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray’a İspanya’dan Skorer Guard (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, kadrosuna skorer bir guard eklemesi yapıyor İspanya Liga Endesa’dan.

Hem beIN Sports hem de Basketfaul’de yer alan haberlere göre sarı kırmızılılar son olarak Fuenlabrada forması ile izlediğimiz Melo Trimble ile anlaştılar, yakın zamanda resmi anlaşmanın gelmesi bekleniyor.

1.90 metre boyunda olan 26 yaşındaki combo guard, geçen sezon Endesa’da 34 maçta ortalama 27.6 dakika süre alırken 16.4 sayı, %33.2 3sayı, 2.4 ribaund, 3.4 asist, 1.5 top çalma, 15.8 verimlilik puanı gibi önemli istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Trimble, iki guard pozisyonunda da görev alabiliyor olsa da asıl önemli özelliği skoru koklayan, hücumda çok fazla silahı olan bir oyuncu olması. Ritmini bulduğu zaman durdurulamaz performanslar sergileyen bir skorer. Öncelikle nefis bir delici, direkt potaya atak eden, sürati, patlayıcılığı ve atletitzmi ile rakip savunmalara çok sayıda faul aldıran bir guard ki çizgiye gittiğinde de çok yüzdeli atan bir isim. Diğer taraftan liderlik özellikleri de ön planda, takımın skor yükünü çekebiliyor ve kritik yerlerde el yakan topları çekinmeden sorumluluk alarak kullanıp, yüksek yüzdeyle skora çeviriyor. Top tekniği üst seviyede, yön değiştirmeleri ve ivmelenmeleri harika kullanıyor. Nerdeyse her pozisyonda dribbling üstü şut tehditine sahip. Özellikle floaterları ve gözyaşı damlalarını çok verimli kullanıyor. Tabi en önemli silahlarından biri de dribbling üstü üçlükleri. Saha görüşü ve pas yetenekleri de mevcut, ortalamanın üstünde kalitede. Açık alanda çok etkili olduğunu, koşmayı ve takımı koşturmayı sevdiğini söylemeye gerek bile yok zaten. Savunma tarafına baktığımızda ise topa baskı ve pas aralarına girme konularında iyi bir isim olduğunu söyleyebiliriz ki çok iyi bir top hırsızı, çabuk elleri ile rakipleri hataya sürüklüyor ve çaldığı toplarla takımını hızlı hücuma çıkartıyor. Ayrıca savunma ribaundlarına da yardım eden, havuza düşen topları toplayan bir guard.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Özel bir skorer ama tercihler ve karar anlarında hatalar yapabilen bir isim, özellikle trafiğin içine dalarak potaya gitme ya da koridor varken şutu tercih etme gibi yanlış tercihlerle kendi verimini düşürebiliyor. Bu nedenle de hataya ve top kayıplarına meyilli bir guard, genelde asist-top kaybı oranının da bu nedenle negatif olduğunu görüyoruz. Sürdürülebilirlik ve istikrar onun en önemli eksilerinden biri. Aynı maç içerisinde bile çok inişleri çıkışları olabiliyor, ritmle yaşayan bir skorer. İşin savunma tarafında ortalama bir performansa sahip, oyunun bu tarafına her zaman iyi konsatre olabildiğini söylemek güç. Genelde rakibi okumak yerine içgüdüleri ile savunma yapan, top çalmak için pozisyonları takip ederek savunma rotasyonunu bozarak rakiplere kolay basket fırsatları tanıyan bir isim. Ayrıca atletik ve delici guardlar karşısında zaman zaman 1-1 savunmada da sorunlar yaşıyor, hücumdaki çabukluğunu savunmada yatay hareketliliğe aynı oranda dönüştürebilmiş değil.

Trimble, Avustralya kariyeri de dahil yıllardır takip ettiğim bir isim ve skorer özellikleri kesinlikle BSL ve Şampiyonlar Ligi seviyesini karşılayabiecek durumda. Zaten Bost’un olacağı bir takımda koç Memnun’dan ondan oyun kurma ya da takımı organize etme gibi konularda ekstra beklentileri olmayacağını düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi seviyesinde takımın skor yükünü büyük ölçüde çekebilecek, kritik anlarda takıma liderlik edecek ve spektaküler oyunuyla taraftarların gönlünü fethedebilecek özel bir skorer kaptı Galatasaray. İşin savunma tarafında biraz daha enerjik ve istekli olursa Euroleague kapısı ağzına kadar açık.

https://www.youtube.com/watch?v=nU-S159SF5c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …