Güncel Haberler

Analiz: Slovenya – Almanya

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nda grup maçları tamamlandı ve çeyrek final eşleşmeleri çekilen kura sonucu belirlendi.

Statü gereği 3 grubun lideri Fransa, Avustralya, Slovenya ve en iyi 2. ABD’nin ik torbada, diğer ikinciler İtalya, İspanya ve en iyi 2 üçüncü Arjantin ile Almanya’nın ikinci torbada yer aldığı kurada, aynı zamanda aynı gruptan gelen iki takımın eşleşememesi kuralı da uygulandı.

Gelin birlikte çeyrek final eşleşmelerini kısa ve öz şekilde mercek altına alalım. Öncelikle programa göre ilk başlayacak maçı, Slovenya – Almanya eşleşmesini inceleyelim. Keyifli okumalar.

Slovenya diyince aklımıza kuşkusuz Luka Doncic geliyor elbette. Genç yıldızın forma giydiği 16 maçı da kazandılar ve onun ne kadar büyük bir etkisi olduğunu artık anlatmaya gerek yok. Bu turnuvadaki grup maçlarında da 28.3 sayı, 10.7 ribaund, 7.0 asist, 34.3 verimlilik puanı gibi parmak ıssırtacak istatistiklere imza attı. Ama son oynadıkları İspanya maçında kötü bir performans sergilemesine rağmen Cancar, Prepelic, Blazic, Tobey, Dragic gibi takım arkadaşları sahneye çıkarak son Dünya Şampiyonu’nu devirmişlerdi. Dolayısıyla Slovenler’i sadece Doncic üzerinden değerlendirmenin ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha gördük.

Karşılarında ise Schröder’den yoksun olmasına rağmen turnuvanın en dişli ve en savaşçı takımlarından biri olan Almanya olacak. En iyi 2 üçüncüden biri olarak çeyrek finale gelebildiler, dolayısıyla grup maçlarında da pek de beklentileri karşılayamadılar. Schröder’in yokluğunda sazı Maodo Lo eline almışmış durumda. Ayrıca keskin şutör Obst, tecrübeli uzun Voigtmann, pota altına gençlik ateşi ile fark getiren Wagner ve forvetten fiziksel oyunu artı enerjisi ile etkili olan Bonga takımın diğer silahları. Ama maçların kritik anlarında sahneye çıkarak takımı sırtlayacak bir yıldız ve lidere sahip olmamaları en büyük dezavantajları.

Bir çoğunuzun hem fikir olacağı şekilde favorim Slovenya. Turnuvanın en iyi hücum takımı olan Slovenler’i Almanlar’ın da savunmada durduramayacağını, Doncic ve arkadaşlarının fazla zorlanmadan kazanarak madalyaya bir adım daha yaklaşacaklarını öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Slovenya’ya Kötü Haber: Cancar’ın Ön Çapraz Bağlarında Yırtık Var!

2023 FIBA Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan Slovenya, hazırlık maçında Yunanistan ile karşılaşmıştı. Takımın yıldız …