Güncel Haberler

İDDİA: Nnoko İçin Baskonia da Devrede! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan İspanya Liga Endesa ekiplerinden TD Systems Baskonia, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Totalbasket’in haberine göre geçen sezon Kızıl Yıldız forması ile izlediğimiz ve şuanda serbest olan Landry Nnoko ile ilgileniyorlar.

Bildiğiniz üzere Kamerunlu uzun ile Kızıl Yıldız yeniden kontrat imzalamaya çalışıyor ve Bayern de devrede.

2.08 metre boyunda olan 27 yaşındaki Kamerunlu pivot, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 10 maçta görev alırken 6 kez ilk 5 başlamış ve ortalama 20:49 dakika süre alıp 7.1 sayı, %58.3 serbest atış, 5.1 ribaund, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Nnoko hakkındaki detaylı analizimi sizler için daha önce BURADA yapmıştım.

Gelelim transferin Baskonia açısından değerlendirmesine… Bildiğiniz üzere İspanyol ekibi Jekiri ile yolları ayırdı ve Nijeryalı uzun Kazan ile anlaştı. Şuanda ellerinde Costello ve Fall var 5 numara rotasyonunda. Costello zaten şutör özellikleri ön planda olan, atletik özellikleri ve çember koruma gibi konularda geride bir uzun. Fall da halen çok ham ve daha alt seviye Euroleague takımlarında pişmesi gerekiyor, ana rotasyonda sınırlı görevler alabilir. Bu nedenle Jekiri sonrası 5 numaraya takviye yapmaları şart. Onun gibi çember koruma özellikleri bulunan, ribaunlarda etkili, ikili oyunları yüzdeli bitiren ve alçak postta da hücum silahları olan bir uzun Nnoko. Yani onun yerini rahatlıkla doldurabilecek, hatta Costello ile birlikte de sahada kalabilecek, iç-dış dengesini sağlayabilecekleri bir uzun. Özetle Baskonia için doğru hamlelerden biri olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …