Güncel Haberler

İDDİA: Bayern, Nnoko Transferinde Sona Yaklaştı! (Analiz)

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague‘in flaş ekiplerinden biri olan ve gelecek sezon da koç Trinchieri ile yola devam eden FC Bayern Munich, uzun rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Daha önce ülkemizde Sakarya forması ile izlediğimiz, Alba forması ile BBL sahnesinde de boy göstermiş olan ve bu sezon Kızıl Yıldız ile Adriyatik Ligi şampiyonluğuna ulaşırken play-off’ların da MVP’si seçilen Landry Nnoko ile Sportano’nun haberine göre büyük ölçüde anlaştılar.

2.08 metre boyunda olan 27 yaşındaki Kamerunlu pivot, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 10 maçta görev alırken 6 kez ilk 5 başlamış ve ortalama 20:49 dakika süre alıp 7.1 sayı, %58.3 serbest atış, 5.1 ribaund, 9.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Nnoko atletik özellikler, patlayıcılığı ve güçlü fiziği ile öne çıkan bir pivot. Bu artıları sayesinde de pota altında yüksek yüzdeli güvenilir bir bitirici. Özellikle çabuk devrilmeleri sayesinde ikili oyunlarda zayıf taraftan gelerek bir çok pozisyonu alley-oop smaçları ile bitirdiğini gördük geride bıraktığımız sezonda. İkili oyunlarda perde sonra kısalara elden alıp verdiği iyi paslarla onlara şut alanı yaratabiliyor. Oyunun bu alanındaki bir diğer artısı da hücum ribaundları ile kazandığı sayılar. Ayrıca bunlara ek olarak mobil bir uzun olduğunu, açık sahada da etkili bir bitirici olduğunu söylememiz lazım. Alçak postta sırtı dönük silahlarını da geliştirdi, çabuk dönüşlerle pozisyonları her iki eliyle de kullandığı zıplayarak çengel atışlarla bitirebiliyor. Güçlü fiziği ile de ters eşleşmeleri cezalandırıyor. Ayakları yere sağlam basan, pozisyonunu aldığı zaman itilmesi zor bir uzun, bu nedenle de kısaların onu hedefe koyup beslemesi kolay oluyor. Savunma tarafında da artıları fazla. Çabuk bacakları ve atletizmi sayesinde ikili oyun savunmasında kısaların karşısında kalabiliyor, şutöre gölge savunması yapıp adamını hemen bulabiliyor. Diğer taraftan çember koruma konusunda da başarılı, dike patlayıcılığı ve uzun kolları ile hem zayıf taraftan hem de penetre eden oyunculara karşı blok tehditi var, en azından atışlarını bozuyor, kolay sayı şansı tanımıyor. Alçak postta da ayaklarını yere sağlam basması, güçlü fiziği ve atletizmi sayesinde agresif, çalışkan bir isim.

Geliştirmesi gereken yönlere bakacak olursak… Potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir uzun. Birkaç dribbling ile yüksek posta yakın yerlerden potaya yönebiliyor ama çok verimli olmuyor. Tabi dış şut ya da orta mesafe tehditi olmadığını da belirtmemiz lazım. Bir diğer geliştirmesi gereken nokta da serbest atışlar, ortalama %58.3 isabet oranına sahip ve bu Euroleague seviyesindeki bir oyuncu için oldukça düşük. Savunmalar sıkıştıkları anlarda onu faulle durdurup kendilerine avantaj sağlayabiliyorlar. Her ne kadar pasör özelliklerini biraz daha geliştirmiş olsa da halen alçak postta ikili sıkıştırma yediğinde boş oyuncuyu bulma konusunda sıkıntılı, bu da top kayıplarına neden olabiliyor. Diğer taraftan ikili oyunlar sonrası kısa devrilme ve ekstra pas silahı da mevcut değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …