Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan, Brown ile İmzaladı (Analiz)

Gelecek sezon 7DAYS EuroCup finalisti olarak Turkish Airlines Euroleague‘de yer alacak olan VTB Ligi ekiplerinden Unics Kazan, kadrosunu tanıdık bir guardla güçlendirdi.

Geçen sezon Fenerbahçe Beko‘da izlediğimiz ve kontratı bittiği için serbest kalan Lorenzo Brown ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

Daha önce onunla Baskonia, Kızıl Yıldız, Bayern ve Valencia da ilgilenmişti.

1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki Brown bu sezon Euroleague sahnesinde 37 maçtan 12 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 22:59 dakika süre aldı ve 9.5 sayı, %32.7 3sayı, 2.2 ribaund, 3.5 asist, 1.3 top çalma, 8.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Birleşik Amerikalı guard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kazan’ın mevcut guard rotasyonunda sadece Canaan var yıldız olarak. O da her ne kadar fiziksel olarak 1 numara gibi görünse de daha çok skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir combo guard. Dolayısıyla takımı derleyip toplayacak, ikili oyunlaru dribbling üzerinden organize edecek bir guarda ihtiyaçları vardı. Brown da Fenerbahçe’de kötü bir sezon geçirmiş olsa da sorumluluk verildiğinde ne kadar önemli bir performans sergileyebileceğini Kızıl Yıldız’da göstermiş bir isim. Deliciliği, güçlü fiziğiyle her iki guard pozsiyonunu da savunabilmesi ve pasör özellikleri ile koç Perasovic’in sisteminde önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Fiziksel artıları sayesinde savunmada 2 hücumda 1 numarada görev alarak Canaan ile birlikte sahayı paylaşabilecek olması da bu seçimi yapmalarındaki önemli faktörlerden biri oldu kuşkusuz.

Bakalım Fenerbahçe’de beklentilerin altında kaldığı kötü bir sezonun ardından kendisine güvenen koç Perasovic ve Kazan’da beklenen reaksiyonu gösterip kendisini bulabilecek mi? Açıkçası bu şansı da değerlendiremezse Euroleague’deki kredinin iyice azalacağını düşünüyorum, sonuçta bu sezon 31 yaşına girecek ve bu fırsatı değerlendirmek adına ekstra motive, ekstra gayretli olmasını bekliyorum.

https://youtu.be/x2w5gXv1ObY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …