Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe ile Kontratı Biten Brown’un Talipleri Belli Oldu

Geçen yaz büyük umutlarla Fenerbahçe Beko‘ya transfer edilen ama büyük hayal kırıklığı yaratan Lorenzo Brown, sarı lacivertliler tarafından serbest bırakıldı.

Fenerbahçe Beko‘da geçirdiği kötü sezona rağmen halen ona şans vermek isteyen Turkish Airlines Euroleague ekipleri var.

Hem Vildoza hem de Henry’i kaybettikten sonra guard rotasyonuna takviye yapmak isteyen TD Systems Baskonia onunla ilgilenen ekiplerden biri.

Walden’ın takımdan ayrılması beklenen ve Hall’dan beklenen katkıyı alamayan Kızıl Yıldız da eski oyuncusu ile yeniden ilgileniyor.

1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki Brown bu sezon Euroleague sahnesinde 37 maçtan 12 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 22:59 dakika süre aldı ve 9.5 sayı, %32.7 3sayı, 2.2 ribaund, 3.5 asist, 1.3 top çalma, 8.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her ne kadar Fenerbahçe ile kötü bir sınav vermiş olsa da halen fiziksel artıları, atletizmi, deliciliği ve tecrübesi ile Euroleague sahnesinde faydalı olabilecek guardlardan biri. Boşta olması da takımların onunla yakından ilgilenmesi için artı bir neden daha tabiki. Brown, oyun kurucu becerilerini geliştirmeye devam eden bir oyuncu 30 yaşında olmasına rağmen. Onun için saf bir oyun kurucu demek kolay değil ama Fenerbahçe’de Kızıl Yıldız’ın aksine önce pası düşünmesi ile hatta bazen çembere bakmayı dahi unutmasıyla herkesi şaşırtmıştı. Onu öne çıkaran özelliklerden biri kuşkusuz deliciliği ve çembere agresif olarak penetre etmesi. Bunu için de topla zaman zaman fazla oynaması gerekiyor. Fenerbahçe de top paylaşımı De Colo’nun önceliğinde olduğu için bun alanda zaman zaman zorlandı. Ayrıca dış şutlarına güvenmemesi de onun skor potansiyelini, kullandığı top sayısını düşürdü. Savunma kesinlikle önemli bir silah. 1.96 metre boyunda olmasına rağmen çabuk ayakları ve elleri ile rakip guardların kabusu olabilecek özelliklere sahip ki sarı lacivertlilerin onu kadroya katmasındakli sebeplerden biri de bu savunma etkinliğiydi. Ama maalesef sezonun büyük bir bölümünde de konsantrasyonu düşük, yeteri kadar agresif olmayan bir Brown izledik.

2020-21 sezonu eminiz Fenerbahçe gibi onun da unutmak istediği sezonlardan biri olacak. Şimdi yeniden kendisine gelip delicilik ve savunma gibi onu kariyerinde buralara yükselten özelliklerini ön plana çıkarması gerekiyor. Bu anlamda Baskonia da Kızıl Yıldız da doğru adresler olur onun için. Özellikle Baskonia, ona benzer özelliklere sahip olan Henry ile geçen sezon iyi işlere imza atmıştı, koç Ivanovic’in sisteminde sırıtmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …