Güncel Haberler

Analiz: Tokyo Olimpiyatları’nda İzlenmesi Gereken Genç Oyuncular

2020 Tokyo Olimpiyatları‘yla beraber basketbol heyecanı 25 Temmuz’da yeniden başlayacak.

Heyecanın başlamasına kısa bir süre kala takımları ve oyuncuları analiz etmeye devam ediyoruz. Bu kez dikkat çeken genç oyuncuları mercek altına alacağız, işte karşınızda 5 yüksek potansiyelli yıldız adayı. Keyifli okumalar.

*Oyuncular alfabetik sıraya göre dizilmiştir.

ISAAC BONGA

Almanya forması ile izleyeceğimiz 21 yaşındaki Bonga, kısa forvet pozisyonunda oynuyor. Wizards’ın oyuncusu olan atletik isim eleme maçlarında da Brezilya ve Hırvatitan gibi önemli takımların önünde yer almalarında kritik bir rol oynamış, Scröder gibi bir yıldızın olmadığı Alman milli takımında genç yaşına rağmen sorumluluk alarak Saibou ile beraber kanatlarda iyi bir ikili olmuşlardı. Bu turnuvada parlaması beklenen isimlerden biri.

LEANDRO BOLMARO

Arjantin forması ile izleyeceğimiz 20 yaşındaki combo guard, sezonu Barcelona’da tamamladı ve yeni sezonda Wolves ile NBA’de boy gösterecek. Koç Saras’ın kanatları altında gösterdiği gelişimi şimdi milli forma ile gösterme zamanı. 2019’da Dünya ikincisi olan bir takıma eklendi ve burada Vildoza, Campazzo, Laprovittola gibi önemli guardların yer aldığı bir rotasyonda. Onlara enerjisi, deliciliği ve savunmadaki etkinliği ile katkı vermeye çalışacak.

Leandro Nicolas BOLMARO (ARG)'s profile - FIBA U19 Basketball World Cup  2019 - FIBA.basketball

NICCOLO MANNION

İtalya forması ile izleyeceğimiz 20 yaşındaki oyun kurucu, küçük yaşlardan bu yana sadece İtalya’da değil neredeyse tüm Dünya basketbol camiasında konuşulan, yetenekleri takip edilen bir isim. Halihazırda NBA’de Warriors çatısı altında bulunan genç yıldız adayı elemelerde de çok önemli sinyaller verdi, koç Sacchetti’nin ona verdiği sorumluluğu layikiyle yerine getirdi. Sürati ve yetenekleriyle Olimpiyatlar’a keyif verecek, özel isimlerden biri kuşkusuz.

PRECIOUS ACHIUWA

21 yaşında olan Nijerya’nın genç uzunu, halihazırda NBA sahnesinde Heat forması ile adından zaman zaman söz ettirmişti ama onu tüm Dünya’nın bir kez daha ve daha yakından tanımasının sebebi, hazırlık maçında ABD’yi yenerek tarihe geçen kadroda yer alması ve süper yıldız Durant’e yaptığı jeneriklik bloktu. Atletik özellikleri, mobilitesi ve her geçen gün artan boyalı alandaki skorer özellikleri ile Okafor ve Udoh gibi tecrübeli uzunlarla birlikte koç Brown’un pota altında güvendiği isimlerden biri olacak.

Achiuwa, Vincent show tantalizing talent in exhibition - Hot Hot Hoops

USMAN GARUBA

Listede yer alan en genç isim ise İspanya’nın 19 yaşındaki yetenekli forveti Usman Garuba. Euroleague’de Real Madrid forması ile Yükselen Yıldız (en iyi genç oyuncu) seçilen ve NBA draftında ilk 20 sırada seçilmesi beklenen İspanyol forvet, enerjisi, atletizmi ve çok yönlü oyunuyla koç Scariolo’nun yönetimindeki tecrübeli kadroda da kendisine yer bulabileceği, bir rol bulacağını düşünüyor herkes. Olimpiyatlar’da da belki yapacağı bir blok, belki alacağı kritik bir ribaundla adından söz ettirebilecek, her zaman oyunun içinde olan aktif bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Almanya’nın 12 Kişilik Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Dünya Kupası‘nın başlamasına henüz 2 hafta olmasına rağmen Almanya, diğer takımlara göre hızlı …