Güncel Haberler

FLAŞ: Udoh, Bologna ile 2 Yıllık Kontrat İmzalıyor (Analiz)

İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu olan ve gelecek sezon 7DAYS EuroCup şampiyonluğunu da hedefleyen Virtus Bologna, yıldız bir uzunu yeniden Avrupa sahnesine çıkarıyor.

Son olarak Beijing Royal Fighters forması ile izlediğimiz eski Fenerbahçeli Euroleague şampiyonu Ekpe Udoh ile 2 yıllık kontrat konusunda anlaştılar Eurohoops’un haberine göre.

34 yaşında olan 2.08 metre boyundaki eski Euroleague F4 MVP’si geçen sezon Çin Ligi’nde 6.8 sayı, 4.7 ribaund, 1.3 top çalma, 1.8 blok istatistikleriyle beklentilerin çok altında bir katkı verebilmişti.

Udoh halihazırda Nijerya milli takımıyla Olimpiyatlar’a hazırlanıyor.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli pivot hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Udoh’un kalitesi tartışılmaz elbette ama son yıllarda, Fenerbahçe’deki başarılı günlerinin ardından maddi konuları daha fazla öne çıkararak önce NBA’de Jazz’de havlu salladı sonra da rekabet seviyesi Avrupa’nın çok uzağında olan Çin Ligi’nde 2 sezon forma giydi. Bu da basketbol seviyesi ve fiziksel anlamda gerilemesine sebep olmuş ki bunu Nijerya milli takımı ile oynadığı hazırlık maçlarında da görmüştük zaten.

Koç Scariolo ile yeniden yapılanan Bologna’nın elinde Teodosic, Belinelli, Weems gibi önemli isimler var ve özellikle Teodosic’in Udoh tarzı devrilmeyi bilen, akıllı ve atlet uzunları ne kadar iyi kullandığını, asistleriyle onları sınırsız şekilde beslediğini biliyoruz. Dolayısıyla Udoh’un takıma ısınması kolay olacaktır. Ayrıca zaten hani eskiler der ye “ölüsü yeter” diye işte EuroCup sahnesi için tam da öyle bir isim. Euroleague’de sertlik ve mücadele konusunda daha zorluk çekerdi ama EuroCup’da ribaundlar, boyalı alan etkinliği ve çember savunma konusunda fark yaratacağını söylemek kesinlikle yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …