Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep’e Darüşşafaka’dan Bir Transfer Daha! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep, Gulley’den sonra bir diğer forvetini de Darüşşafaka Tekfen‘den transfer etti.

Geçen sezon Daçka forması ile izlediğimiz Ryan Luther ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.06 metre boyunda olan 1995 doğumlu 4 numara, geçen sezon BSL’de 31 maçta ortalama 21.3 dakika süre alırken 9.0 sayı, %38.5 3sayı, 5.6 ribaund, 1.2 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

NCAA’nin önemli takımlarından biri olan Arizona Wildcats forması ile başarılı bir kolej kariyerine sahip olan uzun forvet, profesyonel kariyerine Avrupa’da Ventspils ile başlamıştı ve geçen sezon ülkemizde onu yakından izleme fırsatı bulduk.

Yumuşak bilekleri ile fiziğine ve pozisyonuna göre iyi bir şutör olan, yay gerisinden ciddi bir tehditi bulunan, aynı zamanda top kontrolü de iyi seviyede olan Luther, çok da iyi bir ribaundçu iki pota altında da. Ribaundlardaki mücadele ve savaşçı kimliğini ise savunmada göremedik maalesef, oyunun bu alanında pek iyi görüntü vermedi. Genelde yumuşak kaldı Avrupa seviyesinde. Ancak çok zeki bir oyuncu ve oyunu okumayı, pas aralarını kapatmayı, doğru pozisyon almayı da biliyor savunmada, yumuşaklığını ya da ağır kaldığı anları bu artılarla kapatmaya çalışıyor.

Luther modern basketbolda 4 numara için çok kritik olan dış şut tehditine sahip, düzgün bir mekaniği olan istikrarlı bir şutör. Ancak bunun dışında hücumdaki silahları oldukça sınırlı. Zaman zaman topsuz katlarla ya da geçiş hücumlarındaki mobilitesi ile skor üretiyor, hücum ribaundları ile ikinci şans sayıları da kazandırabiliyor ama dediğim gibi bunlar sınırlı skor katkısı verdiği alanlar. Hücumda beklenen agresiflikte oynamadı sezon boyunca ve bu da katkısının düşük olmasına neden oldu. Ayrıca sauvnmada da zaman zaman atlet isimlere karşı ağır kaldığını, yanal hareketliliğinin yavaş olduğunu gördük.

Gaziantep’de diğer forvet Gulley olacak. Onun hem alçak post etkinliği hem de güçlü fiziğinin olması hücumdaki 3 ve 4 numara rollerini değişmelerini sağlayacaktır. Gulley içerde ya da potaya daha fazla atak ederken Luther ise dışarıda oyunu açma ve saha yerleşimi adına önemli bir rol üstlenecek dış şut tehditi ile. Bence sadece BSL’de oynayan ve ana hedefi düşmemek sonrasında mümkünse play-off kovalamak isteyen bir takım için gayet iyi bir forvet ikilisi oldular ki zaten Daçka’dan da birbirlerini tanıdıkları için adaptasyon sorunu çekmeyecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …