Güncel Haberler

İDDİA: Hunter, Bayern Munich’e Doğru (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan Almanya easyCredit BBL ekiplerinden FC Bayern Munich, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendirmeye hazırlanıyor.

Koç Trinchieri ile yola devam eden Alman ekibi İsrail kaynaklı ONE’ın haberine göre tecrübeli uzun Othello Hunter ile anlaşmak üzere. Maccabi Tel Aviv tarafından geçtiğimiz haftalarda serbest bırakıldıktan sonra bir çok Euroleague takımı onunla ilgilenmiş ama somut bir gelişme olmamıştı.

2.03 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon 27 maçta görev alırken sadece 5 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 20:56 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, %51.8 2sayı, 5.3 ribaund, 1.0 asist, 10.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Birleşik Amerikalı uzun hakkındaki yorumlarımı ve analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bayern geçen sezon da koç Trinchieri’nin isteği ile veteran uzun Gist’i kadrosuna katmıştı. Şimdi bir benzer hamleyi Hunter ile yaptıklarını söylemek yanlış olmaz. Tecrübeli uzun blok tehditi, atletizmi ve ribaundlardaki etkinliği ile öne çıkan bir isim. Her ne kadar ilerleyen yaşıyla eski günlerini aratıyor olsa da halen çember koruma, adam değişmelerde eksilmeme ve ikili oyunlarda pozisyonları yüksek yüzdeli bitirmesiyle çok değerli bir parça. Maccabi’de yaşadığı sakatlıklardan kendisini koruyup sağlıklı kalmayı başarabilirse ve tabi koç Trinchieri onun dakikalarını iyi ayarlayabilirse çok ama çok faydalı bir alternatif uzun olur. Şuanda pota altında sadece yeni transfer, çaylak Schiling var. Dolayısıyla Bayern’in Hunter transferini yaparsa as bir uzun alıp belirttiğim gibi onun kullanım limitlerini kısıtlaması şart. Geçen sezon Reynolds-Gist örneğinde olduğu gibi hatta o rotasyonda Radosevic de önemli roller alıyordu. Şimdi Schiller ve Radosevic’in yanına en az bir uzun daha eklemeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …