Güncel Haberler

İDDİA: Hem Partizan Hem de Virtus Bologna, Udoh ile İlgileniyorlar! (Analiz)

7DAYS EuroCup‘ın iki güçlü şampiyonluk adayının adları gün geçmesin ki bir başka yıldız ile anılmasın.

Son olarak İtalya kaynaklı Repubblica gazetesinin haberine göre hem Partizan hem de Virtus Bologna, eski Fenerbahçeli Ekpe Udoh ile ilgileniyorlar. Haberin detaylarında Serie A şampiyonunun Julius Gamble yerine yeni bir pivot almak istediği belirtilmiş.

Son olarak Çin’in Beijing Royal Fighters takımında forma giyen eski 34 yaşında olan 2.08 metre boyundaki eski Euroleague F4 MVP’si burada 6.8 sayı, 4.7 ribaund, 1.3 top çalma, 1.8 blok istatistikleriyle beklentilerin çok altında bir katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle elbette Udoh’un kalitesi tartışılmaz. Ancak şunu belirtmek lazım ki Fenerbahçe’deki başarılı günlerinin ardından tam anlamıyla yattı ve kariyeri de net olarak düşüşe geçti. Utah’da 2 sezon havlu salladıktan sonra ardından bu kez rekabetin ve özellikle savunma sertliğinin en kötü olduğu liglerden birine gitti ve basketbol adına ortaya pek bir şey koymadan, Fenerbahçe ile 2 yıl sergilediği başarılı Euroleague performansının kredisini yiyerek sadece para kazandı. Son olarak onu ABD ile oynanan hazırlık maçında Nijerya forması ile gördük. 17 dakika sahada kalmasına reğmen 2 sayı, 5 ribaund, 3 asist gibi oldukça sıradan istatistikler sergiledi ve eski günlerinden çok ama çok uzakta olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Herşeye rağmen EuroCup sahnesinde halen bir yıldız ama mental olarak da fiziksel olarak da eski günlerine dönebilmesi, Avrupa’daki rekabetçi ve sert oyuna alışabilmesi için bir adaptasyon sürecine ihtiyacı olacak ki bu süreci çabuk ve verimli geçirebilirse ribaundlar ve savunma konusunda EuroCup’da boyalı alanı domine edeceği de bir gerçek. Bu anlamda onu çok yakından tanıyan eski koçu Obradovic’in yönettiği Partizan ile para pul konusunu fazla dert etmeden anlaşması ve kariyerinin son bölümünü en azından başarılı bir şekilde, kupalarla tamamlaması en doğru seçenek olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=9vzkxoJ0luk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Savunma Performansıyla Asvel’in Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Virtus Bologna, konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili bir …