Güncel Haberler

Popovich, Avustralya Mağlubiyeti Sonrası Basın ile Gerginlik Yaşadı

Las Vegas’ta oynanan hazırlık maçlarında Avustralya’ya kaybeden ABD‘nin koçu Greg Popovich, maç sonrası düzenlenen toplantıda bir basın mensubuyla gerginlik yaşadı.

2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanan ABD, turnuvanın ilk maçında Nijerya’ya 87-90 ile kaybettikten sonra ikinci maçta da Avustralya’ya 81-93 ile mağlup olmuştu.

2019 Dünya Kupası’nda da koç Popovich yönetimindeki ABD’nin finale dahi kalamaması ardından da Olimpiyatlar öncesi alınan bu kötü sonuçlar koç üzerindeki eleştirilerin ve baskının iyice artmasına neden oldu.

İşte bu ortamda Avustralya mağlubiyeti ardından yapılan basın toplantısında gergin anlar yaşandı.

Tecrübeli koç kendisine yöneltilen ABD milli takımının neden rakiplerini domine edemediğine dair bir soruya cevap veriyordu ki bir basın mensubu araya girdi ve ortam gerildi. İkili arasındaki atışmanın ardından Popovich açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Geçen sefer de aynı şekilde bir soru sorup doğru olmayan şeyleri varsaydın.

Geçmişte bu takımlara fark atmamız konusunda bir şey sorduğun zaman öncelikle bu takımlara saygısızlık ediyorsun. Geçen sefer de aynı şeyi konuştuk seninle. Bu turnuvalarda beş takımın dördüne karşı çok yakın maçlar oynadık. İyi takımlar öyle kolay fark yemiyor.

Dünya Kupası ve Olimpiyatlar gibi bu turnuvalarda bazı maçlarda bu durum yaşanabilir ama genel olarak hiçbir iyi takımı, başka iyi takıma o kadar rahat fark atamaz. Dolayısıyla böyle bir şey söylediğin zaman bir varsayımda bulunuyorsun ve bu doğru değil.

USA Basketball & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA AmeriCup’da ABD ile Venezüela Arasındaki Maça Yağmur Engeli!

Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIBA AmeriCup‘da C grubu mücadelesinde Amerika Birleşik Devletleri ile Venezüela …