Güncel Haberler

FLAŞ: Baldwin, Bayern ile Kazan Arasında! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de geçen sezonun flaş takımı FC Bayern Munich, takımın yıldız isimlerinden birini elde tutmak için önemli bir mesai harcıyor.

Koç Trinchieri ile yola devam edilmesinin ardından takımın yıldız guardı Wade Baldwin‘e de yeni bir kontrat önermişlerdi ama Euroleague’in yeni ekiplerinden Unics Kazan devreye girerek onu geri çevrilmesi zor bir teklif iletmiş durumda, Sportando’ya göre de bu durum Rus ekibini transferde öne geçirmiş durumda.

Bu arada hatırlayacağınız üzere Micic’in ayrılması gündeme geldiği dönemlerde Anadolu Efes de onunla ilgilenmiş, hatta bir dönem CSKA ile beraber de ismi anılmıştı.

1.93 metre boyunda olan 25 yaşındaki Baldwin bu sezon 39 maçın 38 tanesine ilk 5 çıkarken ortalama 27:17 dakika sahada kalırken 15.3 sayı, %28.5 3sayı, 3.0 ribaund, 4.0 asist, 1.1 top çalma, 13.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Baldwin hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelelim Kazan transferine. Öncelikle koç Perasovic’i göreve getiren Rus ekibi yeniden yapılanmaya gidecek. Brown’u kadroda tuttular, Smith Bahçeşehir’e ve Theodore Japonya’ya gitti. Wolters’ın da kontratı bitti. Canaan’ın kontratı opsiyonlu var ama onu tutsalar bile lider bir oyun kurucuya ihtiyaçları var ki bu ismin Euroleague sahnesinin tozunu içine çekmiş bir oyuncu olması lazım. Bu anlamda Baldwin, Olympiakos ile başladığı ve Bayern’de devam ettiği serüvende dibi de zirveyi de görmüş, kendisini geliştirmiş bir isim. Aslında bence Baynern’de koç Trinchieri ile tamamlanmamış bir hikayeler var ama eğer konu maddi ise elbette Kazan’ın teklifini kabul edecektir, sonuçta burada da yeni bir koç, yeni bir takım, yeni bir hikaye yazma fırsatı var. Koç Perasovic’in de oyuncular üzerinde olumlu etkileri olduğunu, gelişimlerine yardım ettiğini Baskonia döneminden biliyoruz. Bu nedenle iyi bir ikili olabilirler birbirlerine güvenip açık çek verirlerse.

https://youtu.be/4RIzRCVOv7Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …