Güncel Haberler

Efes, Bayern’in Yıldızını Gözüne Kestirdi!

Bu yaz takımdan ayrılarak NBA’e gitmesi gündemde olan Vasilije Micic’in yerini doldurmak üzere Anadolu Efes‘in hedefindeki ilk isim belli oldu.

Turkish Airlines Euroleague 2020-21 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes ‘in bu yoldaki lideri olan ve hem normal sezonun hem de Final Four’un MVP’si seçilen Sırp yıldızın yerini doldurmak elbette zor olacak. Ama Efes onun ayrılığı durumunda ana hedefini belirlemiş durumda.

Bu sezon koç Trinchieri yönetiminde tarihinde ilk kez play-off oynama başarısı gösteren FC Bayern Munich‘in yıldız guardı Wade Baldwin çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre koç Ataman’ın en çok istediği oyunculardan biri.

Alman ekibi ile kontratı bu yaz sona erecek ve serbest kalacak olan Birleşik Amerikalı guard ile Fenerbahçe’nin de ilgilendiği söylense de bu konuda henüz somut bir adım olmadığı da gelen haberler arasında. Diğer taraftan CSKA’nın da bu transferde devrede olabileceği söyleniyor.

1.93 metre boyunda olan 25 yaşındaki Baldwin bu sezon 39 maçın 38 tanesine ilk 5 çıkarken ortalama 27:17 dakika sahada kalırken 15.3 sayı, %28.5 3sayı, 3.0 ribaund, 4.0 asist, 1.1 top çalma, 13.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Trinchieri’nin yönetimindeki Bayern’de tam anlamıyla sınıf atlayan ve takımın direksiyonuna geçerek özel bir sezon geçiren Baldwin’in bu performansı şaşırtıcı değil. Hatırlayacağınız üzere İtalyan koç Bamberg’de de Wanamaker ile böyle müthiş bir uyum yakalamış ve çok başarılı olmuştu. Genç guard, atletik özellikleri, güçlü fiziği, çabuk ilk adımı ve çok yönlü oyunuyla öne çıkan bir isim. Alman ekibine geldiğinde onu bir oyun kurucu olmak görmek kolay değildi ama buradaki sezonunda saha görüşünü ve oyun bilgisini geliştirdiği gibi lider özelliklerini de zirveye taşıdı. Hücumda en önemli silahı kuşkusuz öldürücü yön değiştirmeleri ve çabuk ilk adımı ile potaya yaptığı ataklar. Bunu güçlü fiziği ve atletizmi ile de birleştirince durudulması çok zor bir deliciye dönüşüyor. İşin savunma tarafında da hem uzun kolları hem de yine atletik özellikleri ile topa baskıyı iyi yapan, pas aralarını kovalayan ve perdelerde kolay yenilmeyen bir guard. Trinchieri’nin sert ve disiplinli savunma anlayışında düşmanı cephede ilk karşılayan, çoğu zaman oyunun bu alanına da liderlik yapan isimdi.

Gelelim onu halen 1-2 numaralı pozisyonlar arasına sıkıştırmış olan eksilerine. Öncelikle modern basketbolda guard pozisyonu için en önemli olan konulardan biri olan dış şutu halen önemli bir sorun. Bu sezon sadece %28.5 ile 3 sayı kullandı ve rakipler onu bir çok kez yay gerisinde riske ederek hatta bir adım geriden savundular ve bu da en önemli olan ilk adım çabukluğu artı deliciliğinin avantajını tam olarak kullanmasını zorlaştırdı. Bununla beraber halen daha çok bitirmeyi düşünen, penetre pas ve ikili oyun organizasyonlarında gelişime ihtiyaç duyan bir guard. Bu da tercih hataları yapmasına neden oluyor, şut-pas seçimlerindeki olgunluk yani karar verme becerisi de geliştirmesi gereken bir diğer nokta.

Özetle Baldwin bu sezon ne kadar yüksek potansiyelli ve gelişime açık bir guard olduğunu gösterdi. Koç Ataman’ın Efes’de Micic ve Larkin’in hangi seviyelere çıkardığını düşününce Baldwin için de çok şey beklemek yanlış olmaz. Micic, NBA’e gitmeye karar verirse onun gibi topla potaya güçlü atak edebilen, fiziksel artıları bulunan bir ismi kadroya katmış olacak Efes. Elbette saha görüşü, pas yeteneği ve dış şutlar konusunda halen çok ekmek yemesi gerektiğini de unutmayalım.

https://www.youtube.com/watch?v=4RIzRCVOv7Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …