Güncel Haberler

FLAŞ: Barça, Real’in Serbest Bıraktığı Laprovittola ile Anlaşmak Üzere! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in finalisti FC Barcelona gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı. Guard rotasyonuna eklemek istedikleri isim belli oldu.

Eurohoops’un haberine göre o isim daha yeni ezeli rakipleri Real Madrid‘in serbest bıraktığı Nicolas Laprovittola ki tarafların 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaşmaya yakın olduğunu belirtelim. Diğer taraftan oyuncuyla Panathinaikos’un da ilgilendiğini hatırlatalım.

1.90 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maça ortalama 18 dakika süre alırken 6.8 sayı, %34.7 3sayı, 1.6 ribaund, 3.8 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Arjantinli guard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Barça açısından bu transfere bakacak olursak… Öncelikle koç Saras’ın sevdiği tarzda pas odaklı bir guard ve yarı saha basketbolunda faydalı bir oyuncu. Dolayısıyla geçen sezon olduğu gibi Calathes’in yedeklemekle problem yaşamayacaklardır onun gelişiyle. Sonuçta Bolmaro NBA’e gidiyor ve Westermann da hiç beklentileri karşılayamadı ve serbest kalacak.

İkili oyunları çok iyi organize eden, pas ve şutlarla ikili tehditi bulunan bir guard. Potaya gidebiliyor uygun koridor bulunca ama çabukluk ve atletizm konusunda iyi durumda olmadığı için şutları daha çok tercih ediyor. Calathes’in şut eksiğini de tamamlayabilecek bir oyun kurucu. Diğer taraftan savunmada özellikle savunmada çabuk guardlar karşısında zorlanıyor ve güçlü guardlar onu kolaylıkla sırtına alabiliyorlar. Herşeye rağmen tecrübesi ve hücumdaki organizasyon becerileri artı dış şut tehditi ile alternatif oyun kurucu olarak faydalı olabileceğini düşündüğüm bir isim.

https://youtu.be/U7sfTRN8pdw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …