Güncel Haberler

Panathinaikos, Yeni Sezon İçin Yeniden Laprovittola’yı Gündemine Aldı

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden birisi de Panathinaikos.

Geçen yaz özellikle oyun kurucu tercihlerinde yaşadıkları hataların nedeniyle Euroleague sahnesinde hedefledikleri play-off yarışından uzak kalan Yeşiller, o zaman istedikleri ama Real Madrid ile kontratı bulunan Nicolas Laprovittola‘yı tekrar gündemlerine aldılar.

Arjantinli guardın bu yaz kontratı sona eriyor ve İspanyol ekibinin halihazırda Henry ve Huertel ile anlaştıklarını, kadroda da halen genç Alocen ve tecrübeli Llull’un olduğunu düşünürsek bu normal bir gelişme olur.

1.90 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maça ortalama 18 dakika süre alırken 6.8 sayı, %34.7 3sayı, 1.6 ribaund, 3.8 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Arjantinli guard tepe ikili oyunlarındaki organizasyon ve bitirici becerileriyle öne çıkan bir isim. Gerek devrilen uzunu gerekse köşelerdeki ceza atıcılarını beslemeyi iyi biliyor. Bitiricilik konusunda da patlayıcı özellikleri ile ön planda değil belki ama sürati ve etkili yön değiştirmeleri ile rakiplerini geçebilen, potaya gidebildiği gibi trafik içerisinde uzunlara da ceza şutörlerine de servis yapabilen bir oyun kurucu. Saha görüşü ve pasör özellikleri üst seviyede. Hücumda en önemli silahı ise şutları. Evet şutlarını sıçrayarak atmıyor ama dribbling üstünden çıkardığı çabuk toplar ve iyi mekaniği sayesinde özellikle üçlüklerle skor katkısı veren bir guard.

Eksilerine gelecek olursak. Penetre ettiği pozisyonlarda atletizminin yetersiz kalması artı güçlü bir oyuncu olmaması nedeniyle teması aldığı pozisyonlarda bitirmekte zorlanıyor. Bu nedenle de orta mesafeden attığı hareketli floaterlar ile skor üretebiliyor. İşin savunma tarafında ise yanal çabukluk konusunda sorun yaşayan bir isim, bu nedenle de delici guardlar karşısında durmakta zorlanabilen bir isim. Evet ikili oyun savunmasında perdelere takılmamak için çabalıyor, çalışıyor ama yeterli olamıyor ki ters eşleşmelerde de alçak postta net olarak zayıf kalıyor. Ayrıca savunma ribaundları konusunda da havuza düşen topları bile toplayamıyor, bu alanda sınırlı bir isim.

Yeşiller’in bu sezon en önemli zaaflarından biri takımı derleyip toplayabilecek, organize edebilecek bir ismin olmamasıydı. Laprovittola bu alanda takıma faydalı olabilecek bir isim kesinlikle ancak savunmadaki defolarıyla beraber skor üretimi konusunda dış şutlar haricinde vasat olması da önemli bir eksi. Özetle Euroleague sahnesinde play-off isteyen bir takımın as oyun kurucusu olabilecek seviyede olmadığını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=U7sfTRN8pdw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …