Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Roll ile İlgileniyor (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, daha önce ülkemizde de forma giymiş olan tecrübeli bir kanat oyuncusu ile ilgileniyor.

Sports TV’nin haberine göre daha önce ülkemizde Büyükçekmece ve Beşiktaş formalarını giymiş olan, son olarak Olimpia Milano‘nun serbest bıraktığı Michael Roll ile ilgileniyorlar.

34 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Roll, geride bıraktığımız sezon Serie A’da 23 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 9.5 sayı, %45.0 3sayı, 2.0 ribaund, 1.9 asist ve Euroleague sahnesinde ise 36 maçta ortalama 14.3 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, 1.3 ribaund, 1.2 asist istatistkleir ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Roll, Maccabi ve Milano’daki Euroleague maceralarında açıkçası pek beklentileri karşılayamadı ve sıradan bir oyuncu olarak Euroleague kariyerini tamamladı. Artık genel anlamda da kariyerinin sonuna geldi zaten. Yüksek basketbol IQ’su, bir kanat oyuncusu olmasına rağmen bir oyun kurucu kadar iyi olan saha görüşü ve ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip olmasıyla organizasyon anlamında takımı derleyip toplayabilecek bir isim. Dribbling üstü orta mesafelerle, topsuz katlarla veya ceza üçlükleriyle takımına skor katkısı da verebilen Roll’ün bir diğer önemli artısı da istikrarı ve yıldız kaprisinin kesinlikle olmaması. Kenardan da gelse, 1-2 dakika süre alsa da kendisini mental ve fiziksel olarak her zaman tutabilen örnek bir profesyonel. Tabi ülkemizi gayet iyi tanıyor olması da adaptasyon sorunu yaşamamasına neden olacaktır, bu da önemli bir artı.

Eksilerine gelecek olursak. Artık ilerkeyen yaşıyla bacakları iyice yavaşladı ve refleksleri de eskisi kadar kuvvetli değil. Bu nedenle de savunmada özellikle çabuk ve atlet kanat oyuncularına karşı zorlanabiliyor. Diğer tarafta hücumda pasif kaldığı anlar, toptan uzaklaştığı, topu istemediği anlar olduğunu da görmeye başladık. Evet topsuz oyunlarda da etkili bir isim ama o sahadayken zaman zaman çok pasif kalabiliyor hücumlar, konsantrasyon sorunları yaşayabiliyor. Ayrıca 1.98 metre boyunda olmasına rağmen bir kanat oyuncusu için kötü bir ribaundçu, bu alanda pek katkı veremiyor.

Jamar Smith, Bentil, Hall gibi isimlerin adı geçiyor Bahçeşhir ile ve özellikle Smit ile Bentil transferi olursa 3 numarada Roll gibi pas öncelikli, takımı derleyip toplayacak bir isme ihtiyaçlarının oldukça falz olacağı bir gerçek. Diğer taraftan savunma tarafındaki zaafları halen ciddi soru işareti bana göre.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …