Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, White Transferini Bitirdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de Adriyatik Ligi şampiyonu olarak wild card (özel davetiye) ile yeni sezonda da boy gösterecek olan Kızıl Yıldız, tecrübeli bir forveti kadrosuna kattı.

Panathinaikos‘ın yollarını ayırdığı Aaron White ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki White, bu sezon Euroleague sahnesinde 33 maçta görev alırken 17 maçta ilk maçta başladı ve ortalama 22:23 dakika süre bulup, 7.3 sayı, %36.5 3sayı, 4.0 ribaund, 1.0 asist, 9.0 verimlilik puanı ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Transfer döneminin başında adı eski takımı Zalgiris ile de anılan Birleşik Amerikalı forvet hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kızıl Yıldız özelinde nasıl bir transfer olacağına göz atalım. Sırp ekibinin elinde şuan için 4 numarada yeni transfer Mitrovic ve koç Radonjic’in emeklilikten vazgeçirdiği Simonovic var. İki isim de Euroleague seviyesi için bu pozisyonu doldurabilecek yeterlilikte değiller. Her ne kadar White da geçen sezon Panathinaikos’da pek beklentileri karşılayamamış olsa da koç Radonjic onu mental olarak toparlayıp, özgüvenini yeniden kazandırabilirse dış şutlar ve ribaundlar konusunda takıma katkı sağlayacaktır. Ayrıca ikili oyunlarda iyi bir çember altı bitiricisi White ve koç Radonjic’in sisteminde yarı saha basketbolunun ne kadar önemli olduğunu burada da ikili oyunların kritik yerini biliyoruz. Ancak savunma konusunda yumuşak bir isim olduğunu da belirtmek lazım, bu alanda Karadağlı koçun istediği seviyelere çıkması en azından çalıştığını, oyuna konsantre şekilde kaldığını göstermesi gerekecek. Özetle Kızıl Yıldız’ın hedefi play-off ise vasat bir transfer olduğunu düşünüyorum. Ancak 5 numaraya daha atletik, pota altında etkili ve savunma katkısı yüksek bir isim alırlarsa White’ın defolarını kapatıp ondan hücumda daha fazla verim alabilirler.

https://youtu.be/EMiWqaJcCXI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …