Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız ve Baskonia, Avramovic ile İlgileniyorlar (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekipleri, geride bıraktığımız sezon Estudiantes ile bireysel anlamda iyi bir performans sergileyen Sırp guard Aleksa Avramovic‘i gündemlerine aldılar.

Eurohoops’un haberine göre hem Kızıl Yıldız hem de TD Systems Baskonia, halihazıra milli takım ile Olimpiyat elemelerinde boy gösterecek olan Sırp guard ile yakından ilgileniyorlar.

1.92 metre boyunda olan 26 yaşındaki combo guard, Liga Endesa’da 36 maçta ortalama 29.9 dakika sahada kalırken, 16.4 sayı, %31.2 3sayı, 2.9 ribaund, 3.5 asist, 1.2 top çalma, 15.6 verimlilik puanı ile dikkatleri üstüne çekmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak guard, çabukluğu ve sürekli skoru koklayan tarzıyla dikkat çeken bir isim. Her iki guard pozisyonunda görev alabilen Avramovic, önemli artılarından biri ikili oyunlarda hem tepeden hem de forvetten potaya yaptığı güçlü ataklar. Top kontrolü iyi seviyede olan oyuncu, gerek potaya kadar agresif giderek gerek orta mesafe atışlarlarla, floaterlarla pozisyonları bitirebiliyor ki teması alsa da dengeli solandırabiliyor pozisyonları. Özellikle sol tarafına çok güçlü bir şekilde penetre ediyor ve ters eşleşmede uzunu yakalamadı mı penetre ile üstüne gitmekten çekinmiyor. Potaya gidişlerde pas özelliği de var, hem uzunları hem de ceza şutörlerini besleyebiliyor. Topsuz hareketliliği, katları da iyi olan bir guard. Ayrıca pozisyonuna göre hücum ribaundlarını takip etmesi ve zorlaması değerli. Tempoyu seven ve açık alanda etkili bir isim olduğunu da belirtelim, topla tam sahayı geçip rakip savunmalar yerleşmeden sürati sayesinde sonuca gidebiliyor ki burada da pas opsiyonunu gerektiğinde devreye sokabiliyor penetreleri esnasında. Oyunun savunma tarafında da çalışkan ve agresif bir isim. Kesinlikle savunmada da çok efor sarfediyor, enerjisini ortaya koyuyor. Ayakları hareketli, iyi pozisyon alıyor ve genelde adamı ile pota arasında kalmayı biliyor. Hem topa baskı hem de ikili oyunlardaki savunması iyi seviyede.

Gelelim eksilerine, geliştirmesi gereken yönlerine. Öncelikle sol tarafını çok iyi kullandığını, güçlü penetre ettiğini belirttiik ama aynı şeyi sağ tarafı için söylemek zor. Bu nedenle de mutlaka oyunun bu kısmını geliştirmeli, aksi durumda Euroleague seviyesinde akıllı savunmacılar onu çok zorlarlar. Diğer taraftan günümüz basketbolunda değil kısaların uzunların bile üçlük isabetleri bu kadar önemliyke Avramovic’in bu konuda kendini geliştirmesi şart. Evet hızlı ve iyi bir mekaniği var ama gerek dribbling üstü atışlarda gerekse perde çıkışları ve ceza atışlarında istikrarı yakalayabilmiş değil, gerekirse daha az deneyip daha yüzdeli atmalı ki savunmacılar onun delici penetrelerine önlem almak için şutunu riske edip bir adım mesafe bırakmasın.

Özetle pasör özellikleri de skorer özellikleri de elit noktada değil bu nedenle Euroleague sahnesinde henüz takımın ilk beş guardı olabileceğini düşünmüyorum. Bu nedenle de hangi takıma giderse gitsin onu benchten gelip oyunun iki alanına da enerji katan, hücumda x-faktör skorerlerden biri olarak görürüz daha çok. Özellikle şutlarında istikrarı sağlayıp sağ tarafını da kullanmayı geliştirdiği zaman özel bir skorer olma yolunda emin adımlar atabileceğini de belirtmemiz lazım, yüksek potansiyelli bir guard.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …