Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Granger ile İlgileniyor (Analiz)

Transferde hızlı davranan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, guard takviyesini de Alba Berlin‘den yapmak istiyor.

Daha önce Alman ekibinin kaptanı olan Giffey’i kadrosuna katan Litvanya temsilcisi, şimdi de 15min.lt’nin haberine göre eski Efesli Jayson Granger‘ı gündemine almış durumda.

Tecrübeli oyuncuya yakın kaynaklar, Alba’da kalma durumunun da söz konusu olduğunu, halihazırda Uruguay forması ile Olimpiyat elemelerinde mücadele edecek olması nedeniyle kararını Temmuz ayının başında vereceğini belirtiyorlar.

1.89 metre boyunda olan 31 yaşındaki Granger, bu sezon Euroleague’de 28 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 8.1 sayı, %33.6 3sayı, 2.7 ribaund, 4.9 asist, 1.0 top çalma ve BBL’de ulaşılan şampiyonluk yolunda 34 maçta ortalama 22.2 dakika sahada kalırken 8.6 sayı, %35.3 3sayı, 2.3 ribaund, 5.2 asist, 1.0 top çalma istatistikleriile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Baskonia’da yaşadığı aşil sakatlığı sonrası çabuk toparlanan ve yeniden güçlü fiziği ile parkelere dönen Granger, yüksek tempoda oynamayı seven Alba’ya rahatlıkla uyum sağladı ve genelini sağlıklı geçirdiği sezonda hem savunma anlamında hem de hücumda takıma liderlik etti sahada kaldığı anlarda.

Uruguaylı guard, güçlü fiziği ve geçirdiği sakatlığa halen çabuk olan bacakları ile deliciliği ön planda bir isim. Diğer taraftan kritik anlarda sahneye çıkarak el yakan topları yüksek yüzdeyle kullanması da onu halen özel bir isim yapıyor ki dribbling üstü üçlükleri de orta mesafeleri de çok tehlileli. Yüksek tempoda oynamayı, geçiş hücumlarını savunma yerleşmeden keskin birebirlerle bitirmeyi seviyor. Bu sezon çoğu zaman önce pası düşünen bir guard olarak karşımıza çıktı ki çoğu maçta takımı derleyip toplayan, organize eden isimdi. Kariyerinin başındaki o bencil ve tercih hatalarıyla dolu hücum performansını artık geride bırakmış durumda. Ayrıca işin savunma tarafında da kalın gövdesi, temastan kaçmayan agresif oyunu ile topa iyi baskı yapan, çabuk elleri ile rakiplere hata yaptırma potansiyeli yüksek bir isim.

Zalgiris’in elinde Kalnietis ve Lekavicius gibi iki saf oyun kurucu var, Jokubaitis’in de ya Barça ya da CSKA’ya gitmesi bekleniyor. Dolayısıyla Granger’ı bir numarada kullabilecekleri gibi koç Schiller’in onu iki numarada Vasturia ve Dimsa gibi daha düşük tecrübe profiline sahip isimlerin dakikalarını dengelemek adına da kullanacağını düşünüyorum. Dolayısıyla hem 1 hem de 2 numaradaki rotasyonu derinleştirebilecek, tecrübes ile oyunun iki alanına da değer katabilecek bir görev adamını kadrolarına katmış olacaklar transferi bitirebilirlerse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …