Güncel Haberler

Zalgiris, White’ı Geri Getirmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, koç Schiller yönetiminde Litvanya Ligi’ni şampiyon tamamladıktan sonra artık yeni sezon planlarına başladı.

Litvanya temsilcisinin uzun rotasyonunda takımdan ayrılması kesinleşen Hayes’in yerini eski oyuncusu Aaron White ile doldurmak istediği gelen haberler arasında.

Sezonu Panathinaikos forması ile geçiren ve beklentileri karşılayamayan Birleşik Amerikalı uzunun kontratı bu yaz sona eriyor ve Yeşiller onla yola devam etmeyecekler ki koç Kattash’ın gelişinden sonra rotasyondaki yerini iyice kaybetmişti.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki White, bu sezon Euroleague sahnesinde 33 maçta görev alırken 17 maçta ilk maçta başladı ve ortalama 22:23 dakika süre bulup, 7.3 sayı, %36.5 3sayı, 4.0 ribaund, 1.0 asist, 9.0 verimlilik puanı ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

White’ın nasıl iyi ve verimli kullanılacağını koç Jasikevicius Zalgiris’de göstermişti aslında 2 sezon önce. Ancak uzunlarını alçak postta da efektif kullanmayı seven koç Messina White’ın asıl artıları olan dış şut tehditi, ikili oyun bitiriciliği ve ribaund katkılarından faydalanamadı ona gereken süreleri vermediği için. Sonrasında Tenerife’de tekrar kendini buldu White ve bu özellikleri ışığında doğru kullanılırsa ne kadar faydalı olacağını hatırlattı. Yüksek tempoda oynamayı seven Panathinaikos’da da bu özellikleri ile faydalı olacağını düşünüyordum açıkçası. Dış şutlar konusunda pozisyonu için iyi bir şutör olan White, ribaundlar ve pota altı bitiriciliği konularında da faydalı bir isim. Ama Panathinaikos’da da beklentilerin altında kaldı. Savunmada yumuşak kalması, hücumda şutlara fazla konsantre olup potadan uzaklaşması ve fiziksel temastan kaçması gibi net eksiklerle karşımıza çıkmaya başladı. Henüz 28 yaşında yani aslında kariyerinin yükseliş döneminde olması beklenirken o aksine düşüşte. Hem fiziksel olarak hem de mental olarak artık Euroleague seviyesinde olmadığını söylemek lazım.

Daha önce başarılı olduğu Zalgiris’de bu kez koç Schiller yönetiminde tekrar kendisine gelir mi bilinmez. Ama Hayes’in de yüksek verimli ve istikrarlı bir hücum silahı olmadığını düşündüğümüzde onun yerine gelecek White’ın da kredisi düşük olmayacaktır. Saha yerleşimi ve hücum çeşitliliği açısından onun artılarını koç Schiller ortaya çıkarabilirse, White da tekrar ribaundlar konusundaki enerjik kimliğine bürünebilirse Zalgiris’de tekrar doğuşunu izleyebiliriz. Normal şartlarda çok değerli bir görev adam olduğunu, fiziği, dış şutu ve tecrübesi ile modern 4 numara tanımına tam uyan bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=EMiWqaJcCXI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …