Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Grant Transferini Bitirme Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague’de Final Four oynama başarısı gösteren ve sezonu 3. sırada tamamlayan Olimpia Milano, transfer piyasasındaki hareketlerine devam ediyorum.

Daha önce SDNA’nın bildirdiği üzere Jerian Grant ile ilgileniyorlardı ki Kızıl Yıldız, Zalgiris, Olympiakos gibi takımlarından da listesindeydi. Ama sonrasında Eurohoops’un haberine göre asıl ciddi anlamda ilgilenen ekipler CSKA ve Virtus Bologna oldular. Son noktayı ise Milano koydu ve NBA patentli guard ile 2 yıllık kontrat konusunda prensip anlaşmasına vardılar.

Grant, Yunan ekibi Promitheas‘a 31 Aralık’da transfer olmuş ve sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat imzalamıştı. Aynı zamanda burada ağabeyi Jerai ile de birlikte oynama şansı da yakalamıştı.

1.96 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, Yunanistan Ligi’nde 27 maçta ortalama 34.8 dakika sahada kalırken 14.8 sayı, %38.5 3sayı, 4.2 ribaund, 6.9 asist, 2.2 top çalma, 22.2 verimlilik puanı gibi parmak ıssırtan istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Grant hakkındaki detaylı teknik analizimi BURADA sizlerle paylaşmıştım.

Halihazırda guard rotasyonunda Rodriguez, Delaney ve Hall’ı bulunduran Milano, bu hamleyle beraber kontratı biten Punter’i artık tamamen gözden çıkardığını söyleyebiliriz ki son tekliflerini de skorer oyuncu geri çevirmişti, büyük olasılıkla CSKA ile anaşacak. Durum böyle olunca artık 2 numarada Hall ile beraber süreleri paylaşacaklarını söyleyebiliriz. Öncelikle Grant, NBA’de 300’e yakın maça çıkmış bir isim ve bu nedenle Euroleague sahnesinde sorun yaşamayacaktır. Gerektiğinde 1 numarada da görev alabilecek olması ve hücumdaki çok yönlü performansı ile koç Messina’nın sistemine fazla zorlanmadan adapte olacağını düşünüyorum. Atletik ve tempoyu seven guardlarla oynamayı seven İtalyan koçun elinde artık Punter’dan daha uzun ve savunmada da fiziksel dezavantaj yaratmayacak iki opsiyon birden olacak. Grant’den ilk Euroleague sezonunda, özellikle adaptasyon döneminde bir yıldız performansı beklemek pek doğru olmaz. Ama takıma ısındıkça çok faydalı olacaktır ki Delaney, Grant, Shields’dan oluşan bir arka alanın ne kadar çok can yakacağını şimdiden hayal edebiliyorum!

https://youtu.be/IkB3MDpBJ4Q

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …