Güncel Haberler

Polonya, Elemelerin Açılış Maçında Angola’yı Farklı Geçti

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımları belirlemek üzere düzenlenen eleme maçlarının Kaunas’daki ayağında, B grubu mücadelesinde Polonya zayıf rakibi Angola karşısında hata yapmadı ve 83-64’lük skorla kazanarak açılışı galibiyetle yapmış oldu.

Polonya’da Mateusz Ponitka 22 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, A.J. Slaughter 16 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Aleksander Balcerowski 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Angola’da ise yıldız uzun Yanick Moreira 27 sayı, 11-16 2sayı, 7 ribaund, 2 asist ile tek başına ayakta kalmaya çalışırken, Edson Ndoniema da 11 sayı ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

Angola son maçını Slovenya ile yapacak ve kaybetmesi durumunda buradan evlerine dönecekler. Polonya ise Angola’nın Slovenya’ya yenilmesi durumunda gruptan çıkmayı garantilemiş olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa, Polonya’nın Külkedisi Masalını Kalp Kırıcı Şekilde Sonlandırdı!

2022 FIBA EuroBasket‘te Berlin’de oynanan ilk yarı final maçında Fransa, Slovenya’yı yenerek külkedisi olduğunu kanıtlayan …