Güncel Haberler

Baskonia da Fontecchio İçin Devrede! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden TD Systems Baskonia, transfer piyasasında henüz sessizliğini bozmadı.

İspanya basınında çeşitli kaynakların doğruladığı üzere kanat rotasyonuna takviye yapmak Bask ekibinin gündemindeki isimlerden biri de Alba Berlin‘in İtalyan forveti Simone Fontecchio. Bildiğiniz üzere adı temsilcimiz Fenerbahçe ile de anılmıştı transfer döneminin başında ama ilerleme olmamış, sonrasında temsilcimiz Shayok’u transfer etmişti o pozisyona. Alba ile kontratı devam ediyor ve Alman ekibi 250 bin Euro bir bonservis bedeli talep ediyor onun için.

Hatta, gelen haberlere göre halen Panathinaikos ve Maccabi de onun için devredeler.

2.03 metre boyunda olan 25 yaşındaki İtalyan oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maça çıkarken 24 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 23:25 dakika sahada kalırken 10.6 sayı, %38.8 3sayı, 3.4 ribaund, 1.6 asist, 10.1 verimlilik istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

İtalyan forvet hakkındaki detaylı analizimi zaten BURADA paylaşmıştım.

Baskonia’nın Dragic ile yeniden anlaşması beklenmiyor. Eğer bu durum gerçekleşirse 3 numara ellerinde net süreler alabilecek, güvenilir tek isim Giedraitis kalacak. Bu nedenle de alternatif bir hamle arayışına girmeleri normal. Fontecchio da son yıllarda gösterdiği gelişim, enerjik ve agresif oyunu, çalışkanlığı ve oyunun iki alanında da takımına katkı veren bir isim olmasıyla koç Ivanovic’in sevdiği, değer verdiği bir çok özelliği bünyesinde barındıran bir isim. Dış şutlarda artan performansı, topla buluşmadığında da oyundan kopmaması, takım oyununa yatkınlığı ile Baskonia’da da Alba’daki gibi verimli, faydalı bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Özellikle kariyeri adına basamak atlamak için güzel bir hamle olur ki Baskonia’nın Alba’ya göre play-off biletine daha yakın bir takım olduğunu söylemek lazım. Ayrıca bir çok oyuncu için Final Four takımlarına geçen yolun Baskonia’dan geçtiğini de son yıllarda çokça kez gördük.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …