Güncel Haberler

Fontecchio İçin Fenerbahçe’nin Yanısıra 3 Euroleague Takımı Daha Devrede!

Bu sezon Alba Berlin ile Turkish Airlines Euroleague‘de verimli bir sezon geçiren Simone Fontecchio bir çok takımın gelecek sezonki planlarında yer alıyor.

İtalyan kısa forvet ile ilgilenen takımların başında temsilcimiz Fenerbahçe Beko da yer alıyor. Ancak bu yarışta yanlız değil, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv ve Zenit de devredeler.

Fontecchio’nun hali hazırda Alman takımı ile devam eden bir kontratı var ve Fenerbahçe Beko‘nun bu kontrattan çıkabilmesi için 250 bin Euro ödemesi gerektiği söyleniyor kaynaklar tarafından.

2.03 metre boyunda olan 25 yaşındaki İtalyan oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maça çıkarken 24 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 23:25 dakika sahada kalırken 10.6 sayı, %38.8 3sayı, 3.4 ribaund, 1.6 asist, 10.1 verimlilik istatistikleri ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Güçlü fiziği, atletik özellikleri ve enerjisi artı çalışlanlığı ile öne çıkan bir forvet. Hücumda ise en önemli silahının yüksek yüzdeli ceza üçlükleri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca bu sezon koç Reneses’den aldığı kredi sayesinde dribbling üstünden kendi şutunu yaratma konusunda önemli bir gelişim sergiledi, bu da onu sahadayken takımın 2 ya da 3. skor opsiyonu yaptı. İlk adımının çok çabuk olmaması ve bu nedenle de rakibini genelde tam anlamıyla geçememesi artı fiziksel oyunu da fazla sevmemesi nedeniyle genelde penetrelerde potaya gitmek yerine orta mesafeleri tercih ediyor, bu da pozisyonuna ve topla etkinliğine rağmen faul çizgisine fazla gidememesine, potansiyel skor katkısının düşmesine neden oluyor. Hücumda bir diğer geliştirdiği nokta da topsuz koşular. Alba’nın harekete dayalı set hücumlarında gerek forvetten gerek dip çizgiden yaptığı koşularla kendisine alan yaratabiliyor. Hızlı hücumlarda da hem dribbling ile ortaya girerek pozisyonları tam sahada kendi bitirebiliyor hem de kanat koşularında atletizmini de kullanarak iyi bir bitirici olduğunu gösteriyor. Aldığı sürelerin artması ve sahada da fazla kalarak tecrübe edinmesiyle pozisyon bilgisi de iyi seviyelere geldi, fiziksel artılarını kullanarak ribaundlara da artık daha fazla katkı veriyor.

Hücumda önemli eksilerinden birisi yukarıda da belirttiğim üzere fiziksel temastan genelde kaçmaya çalışması ile beraber potadan uzak oynaması, güçlü fiziğine rağmen alçak postta silahlarının olmaması. Diğer taraftan savunmada da benzer şekilde alçak postta kalmayı, rakipleri ile göğüs göğüse çarpışmayı çok sevmiyor, bu da onun savunma direncini düşürüyor. Henüz genç bir oyuncu ve bu iki alanda da kendisini geliştirebilecek potansiyele, kumaşa sahip.

Her ne kadar önemli artıları olan genç bir oyuncu olsa da günümüzde harcanan paraların artık çok ama çok daha önemli olduğu bir ortamda ona 250 bin euro bonservis ödeyerek transferi tamamlamanın doğru bir hamle olmayacağını düşünüyorum. Transfer gerçekleşirse bu sezon sarı lacivertlilerin çokça eksikliğini hissettiği 3 numaradan skor katkısı konusunda destek olabilecek, dış şutlarla da uzunları ve takımın saha yerleşimini rahatlatacak bir isim olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …